duminică, 19 decembrie 2021

Fata de pe peron - Samantha M. Bailey


Autor: Samantha M. Bailey

An aparitie: 2021

Editura: RAO

Nr. pagini: 296

Categoria: Carti thriller

 

Alfred Hitchcock a menționat că un film bun ar trebui să înceapă cu un ”cutremur”, iar apoi tensiunea ar trebui să crească treptat. Uneori este la fel și cu cărțile. Thrillerul psihologic „Fata de pe peron” de Samantha M. Bailey, începe ca o întâlnire accidentală la metrou și se termină cu o tragedie. Dar oare este chiar atât de întâmplătoare?

„Fata de pe peron” este un thriller care ne duce în inima orașului Chicago și ne cufundă complet în poveștile a două femei foarte diferite.

Nicole este o femeie de succes. Ea are tot ceea ce a visat. Este bogată, împlinită din punct de vedere profesional și are un soț iubitor. Din păcate, această lume începe să se destrame când Nicole rămâne însărcinată. Scrisoarea pe care o primește femeia face ca fantomele trecutului să o chinuie din nou. O propoziție – „Nu o vei putea proteja” – încă răsună în mintea lui Nicole...

Morgan trece printr-o perioadă dificilă din viața ei. Moartea neașteptată a soțului ei și descoperirea secretelor acestuia nu îi permite să ducă o viață normală. Într-o zi, este oprită de o femeie cu un bebeluș în brațe pe peronul de la metrou. Totul se întâmplă foarte repede și înainte ca Morgan să știe ce se întâmplă, ea ține un copil mic în brațe și femeia a plecat...

Ce au Nicole și Morgan în comun? Ce a adus-o pe tânăra mamă în pragul disperării și a făcut-o să decidă să-și dea copilul unei alte femei ?

„Fata de pe peron”  este o poveste emoționantă despre un trecut dificil care iese în prim-plan în prezent și influențează viețile personajelor. Nu este întotdeauna posibil să uiți de trecut și să mergi înainte, lăsându-l în urmă. Dar este și o imagine a luptei interne a unei femei cu emoțiile, dilemele și iluziile ei. Autoarea arată, de asemenea, valoarea prieteniei feminine, a ajutorului prietenesc și la ce pot duce frica, singurătatea, invidia și traumele netratate. Un astfel de amestec are un efect foarte rău asupra psihicului uman și poate duce la o tragedie.  Nu am știut cine este vinovatul până la sfârșit, deoarece puzzle-ul în sine este foarte confuz. Este ca și cum cititorul se plimbă printr-un labirint, strângând noi piese dintr-un puzzle bolnav în timp ce se pierde în același timp. Fiecare personaj, din punct de vedere psihologic, este perfect construit.  

Mi-a plăcut modul în care a fost creată Nicole Multă vreme, nu am putut fi sigură dacă ceea ce se întâmplă era real, sau dacă era doar un produs al imaginației ei distorsionate combinată cu doza de droguri a unui cal, ale căror efecte secundare se făceau simțite.

Morgan mi-a plăcut mai puțin. Conduita ei a fost uneori absurdă, dar trebuie remarcat că a fost umană. Nouă oamenilor ne place să facem lucruri fără sens, mai ales când suntem supuși mult stresului.

             Pe scurt: Intrigi, secrete și o mulțime de evenimente ciudate care pot afecta psihicul, ducând la nebunie. Nimic nu este evident încă de la început, oricine poate fi suspect, așa că până în ultimele pagini nu știm cine este cu adevărat personajul „ăla rău”.

Recomand acest roman tuturor fanilor genului thriller! Este într-adevăr una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta. Mai șocant este faptul că acesta este primul roman al autoarei, și la un nivel cu adevărat înalt.

Un comentariu:

  1. Wah, dacă chiar este una dintre cele mai bune cărți citite din acest gen, atunci chiar am s-o încerc. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere