sâmbătă, 11 decembrie 2021

Cartea copiilor pierduți - Kristin Harmel
Data Apariției:  9 sept. 2021

Autor:  Kristin Harmel

Numar Pagini  :  368

Colectie :  Blue Moon

Categorie:  Literatura Pentru Femei

 

O poveste emoționantă despre o carte și oameni care erau gata să-și sacrifice viața pentru a salva viețile altora.

Povestea bibliotecarei Eva și cartea ei unică numită ”Cartea copiilor pierduți” este o poveste fictivă, dar bazată pe viețile unor oameni reali, eroi adevărați care au salvat evrei de la exterminare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este o poveste despre falsificatorii din Rezistența Franceză care și-au folosit și îmbunătățit abilitățile creând documente false care le-au permis adulților – dar mai ales copiilor – să treacă granițele și să înceapă o viață nouă, departe de cruzime, departe de frică. 

Merită să ne amintim, însă, că „Cartea copiilor pierduți” este și o poveste despre dragoste – cea care se naște în mijlocul întunericului, și care poate să se estompeze brusc și apoi să trăiască doar în amintiri. 

Povestea este atât de reală și interesantă încât m-a atras de la primele pagini. Este un roman care îmi va rămâne în memorie pentru mult timp. Admir curajul acestor oameni. Indiferent de pericolul iminent, ei au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a ajuta cât mai mulți copii. Le-au dat speranță pentru un mâine mai bun într-o perioadă extrem de dificilă. Acest lucru a depășit cu siguranță frica și cruzimea vremii. Este, de asemenea, o carte despre sentimentul că cooperarea, lupta și credința într-un mâine mai bun au sens. Nu renunța niciodată și crede că sacrificiul tău va aduce cândva rezultate.

Finalul este romantic și un pic de basm, dar se potrivește perfect aici.

4 comentarii:

 1. Trebuie să o citesc și eu! ulțumesc mult pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag! Mai are o carte in limba romana „Ultima geană de lumină”, poate te atrage.

   Ștergere
 2. Abia aștept să o citesc și eu! Mi-a plăcut mult „Ultima geană de lumină”, de aceeași autoare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ultima geana nu mi-a placut. Spre surpriza mea, aceasta mi-a placut. Totul a fost dozat exact trebuie.

   Ștergere