luni, 27 decembrie 2021

Crima cu gust de ciocolata - Joanne FlukeData Apariției:  18 nov. 2021

Autor:  Joanne Fluke

Numar Pagini:  304

 

 

Hanna Swensen este o femeie cu picioarele pe pământ care locuiește cu pisica ei Moshe și are o mamă supraprotectoare care încearcă să o combine cu fiecare burlac, divorțat sau văduv. Fără succes. Din cauza morții tatălui ei, a fost nevoită să părăsească studiile doctorale și să se întoarcă în orașul natal Lake Eden, un orășel din Minnesota, unde și-a început propria afacere - cofetăria „The Cookie Jar”.

Lake Eden este un orășel unde nu se întâmplă nimic interesant și toți locuitorii se cunosc între ei. Din când în când au loc diverse festivaluri și sărbători, pentru care, bineînțeles, Hanna pregătește prăjituri. Totul se schimbă însă când, în spatele cofetăriei, protagonista îl găsește mort pe Ron LaSalle.

Cine a fost criminalul și care a fost motivul pentru care a fost ucis cel mai punctual livrător din oraș? Bill Todd, un polițist local, și Hanna, cumnata lui, care își descoperă o pasiune pentru rezolvarea puzzle-urilor și... tendința de a intra în necazuri, încearcă să găsească răspunsuri la aceste întrebări.

Joanne Fluke  ne oferă o poveste cu detectivi foarte simplă (foarte puțin suspans, foarte puține surprize). Așa că nu am găsit emoțiile promise de editor pe copertă… Oricine se așteaptă la stropi de sânge, acțiune și eroism va fi puțin dezamăgit.

Am fost un pic enervată de cât de mult este menționat cuvântul „fursecuri”. De îndată ce  Hannah pleacă undeva, aduce cu ea un lot și, destul de des, îl oferă, ca „monedă de schimb” pentru informații. Iar atunci când eroina nu oferă cuiva fursecuri, autoarea întrerupe povestea cu rețeta prăjiturii pe care o face Hanna. Aluziile la prăjituri sunt nesfârșite, până în punctul în care mi s-au părut nedigerabile, de parcă eram nevoită să mănânc câte un fursec de fiecare dată când eroina îl coace, îl vinde sau îl oferă!

Autoarea elimină schematic suspecții și nu surprinde cu nimic. Ei bine, poate o dată - când aflăm cine este adevăratul criminal.

Pe scurt: Credeam că  voi citi un thriller ușor, dar de fapt este mai degrabă o comedie romantică cu o investigație polițienească lipsită de gust pe fundal.

2 comentarii:

  1. Aș cumpăra-o doar pentru copertă! :)) Cât despre utilizarea excesivă a anumitor cuvinte - de acord, poate deveni enervant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coperta e super frumoasa. Si mie imi place! Chiar ea mi a atras atentia asupra cartii.

      Ștergere