joi, 14 ianuarie 2021

Un motan pe nume Bob - James Bowen


Autor: James Bowen
Categoria: Memorii & Jurnale
Colectie: Biblioteca Polirom
Editura: POLIROM

 

 

 Poate o pisică să salveze viața cuiva? Unii spun că dacă o pisică neagră ne taie calea, ne va aduce ghinion. Aparent, pisicile negre aduc nenorocire, iar roșcatele salvează vieți. O poveste frumoasă și emoționantă despre o pisică fără adăpost și un bărbat care a trecut prin multe în viața sa.
                    James Bowen este la o răscruce de drumuri, soarta îi oferă o a doua șansă și este de latitudinea lui să decidă dacă va profita de ea. Dependent de droguri de mult timp, nu îi e ușor să șteargă totul din memorie. Trecutul este ca un tatuaj - indiferent dacă ne place sau nu, va rămâne cu noi pentru totdeauna. Elementul dominant din această carte este pisica, datorită căruia James s-a îndreptat. Pisica îi permite să vadă partea luminoasă a lumii și a oamenilor. Prezența unei pisici și responsabilitatea pentru o creatură vie l-au făcut pe James să înceapă să-și schimbe viața în pași mici.
              Cartea „Un motan pe nume Bob” este, fără îndoială, foarte emoționantă, mai ales că povestește despre evenimente reale. Cu toate acestea, este scrisă într-un mod foarte simplu, un pic ca și cum ar fi o transcriere a unei conversații, sau mai bine zis a monologului lui James. Prin urmare, este dificil să găsești aici gânduri strălucitoare, descrieri sofisticate etc. Bowen nu este unul dintre cei mai eminenți scriitori, dar el spune povestea foarte deschis și probabil asta este ceea ce captează cel mai mult cititorul.
                Recomand această carte ca o pauză între titlurile „mai grele”. Se citește rapid. Cred că iubitorii de pisici vor iubi cel mai mult această carte, deoarece personajul principal este un animal de companie.

2 comentarii:

  1. Dacă se citește rapid, da, chiar merge ca o „pauză” între lecturi mai solicitante. :) Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere