duminică, 17 ianuarie 2021

Cele doua regine - Claire Legrand


 

An aparitie: 2020

Autor: Claire Legrand

Categoria: SF & Fantasy

Colectie: Young Adult

Editura: NEMIRA

Nr. pagini: 576

 

 

 Cândva, îngerii au cutreierat lumea. Dar cei Șapte Sfinți s-au ridicat și i-au învins, apoi i-au închis într-o închisoare mohorâtă și întunecată. Numai că exilul îngerilor nu este veșnic. După cum a prezis îngerul Aryava, Poarta care îi separă de oameni va cădea și îngerii vor reveni. Atunci vor apărea două regine care vor avea puterea celor șapte Sfinți împreună. O regină de sânge și o regină din lumină.

Una va distruge lumea.
Cealaltă o va salva.

Aspecte pozitive
-premisa interesantă-două fete separate de milenii își caută adevărata putere
- mi-a plăcut foarte mult Remy, fratele Elianei, care înțelege adesea problemele lumii sale mult mai bine decât sora lui.

Aspecte negative:
-Povestea reginei Rielle este monotonă, liniară.
-universul slab conturat. Întreaga noțiune despre lume, politică și sisteme de credință este fascinantă la suprafață, dar la finalul cărții, am simțit totuși că nimic nu a fost explicat în mod adecvat.
- niște sfinți apar împrăștiați ici și acolo, ni se spune că acești sfinți s-au luptat cu îngerii exilați. De ce?? Nu am priceput.
-acești îngeri au, de asemenea, un rol principal, dar în niciun moment nu ni se explică de ce au fost expulzați, de ce este periculos ca ei să se întoarcă, de unde au venit.
-profeția celor două regine și magia care există în lumea lui Rielle, apar fără explicații, nu se știe cum a apărut magia și tot ce presupune aceasta.
-în partea Elianei din poveste, nu există magie. De ce?
- în timpul Elianei există o rebeliune împotriva imperiului, dar, din câte am văzut, nu se știe de ce. Cum a reușit Împăratul să câștige războiul?
-se presupune că există un război care nu are nici o explicație, acel prim capitol cu care începe cartea este ciudat, deoarece nu are niciun motiv aparent pentru a exista. Apoi, apar de nicăieri detalii pe care autorul te obligă să le accepți fără să existe nimic în spate care să le susțină.
-personajele sunt slab dezvoltate. Toate rămân fără personalitate, fade, alb-negru. (Rielle mi se pare la fel de interesantă ca un șoarece mort în drum.) Obiectivele lor sunt incerte.
- am avut și câteva probleme cu poveștile romantice. Pe de o parte, se formează aici un triunghi amoros ciudat, despre care nu știu încă ce să cred. Pe de altă parte, există scene erotice la care nu mă așteptam. Pasajele corespunzătoare nu sunt foarte bine scrise.
-mi s-a părut obositoare aroganța și insistența Elianei că ar putea distruge sau seduce pe oricine a întâlnit-o.
- Corien ar fi putut fi un personaj cu adevărat interesant, dar pur și simplu nu s-a întâmplat. Este plictisitor.
 

3 comentarii:

 1. Nu cred că e tocmai genul meu, dar ideea aș putea spune că e interesantă. Totuși, din câte văd, nu a fost prea bine conturată. :(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma asteptam la mai mult, mai ales ca a durat 14 ani sa scrie aceasta carte.
   ...Si da nu e bine conturata deloc.

   Ștergere