luni, 4 ianuarie 2021

Cele sapte surori. Sora perla. Povestea lui Cece - Lucinda Riley


An aparitie: 2020

Autor: Lucinda Riley

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Blue Moon

Editura: LITERA

Nr. pagini: 560

 

 

"Nu există călătorie imposibilă. Doar un pas înainte", Lucinda Riley - Sora perlă

A patra parte din saga celor șapte surori îl duce pe cititor din Anglia în Australia fierbinte, unde mitul celor șapte surori pare a fi comoara națională a aborigenilor. Talentul lui CeCe se va dezvolta, își va găsi „eu-ul” și va începe și să vadă frumusețea din ea însăși.
Cu toate acestea, nu soarta actuală a lui Cece este cea care stârnește emoțiile, ci povestea atrăgătoare a lui Kitty McBride, o tânără scoțiană de optsprezece ani care, în anul 1908, a călătorit în Australia, unde a întemeiat o familie și a devenit un pilon al comunității de coloniști. Partea axată pe Kitty este o poveste fascinantă a imigranților din Australia care au văzut o țară tânără plină de oportunități. Lucinda Riley, însă, nu privește continentul prin ochelari de culoare roz și scrie în romanul ei și despre latura mai puțin atractivă a colonizării Australiei - despre conflictul și prejudecățile împotriva aborigenilor, despre neînțelegerea culturii lor.
      Cartea este captivantă. CeCe și Kitty sunt diferite, dar au și multe în comun.
Până acum, toate mențiunile despre CeCe constau într-o imagine a unei fete nu prea drăguțe, dar fiecare poveste capătă culori diferite, în funcție de cine o spune, așa că lasă-ți interesul să vorbească și lasă-te purtat într-o călătorie fascinantă în Australia. Se merită!
 

2 comentarii:

  1. Îmi place mult coperta! :) N-am citit nimic de la Lucinda Riley!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta am descoperit aceasta autoare. Mi a placut tot ce am citit de la ea.

      Ștergere