marți, 5 ianuarie 2021

Soțiile - Tarryn Fisher


An aparitie: 2020

Autor: Tarryn Fisher

Categoria: Carti thriller

Colectie: Fiction Connection

 Editura: TREI

Nr. pagini: 336

 

Cât poate suporta iubirea? Un sentiment nemărginit care te face să te pierzi în fericire. Ar putea acest sentiment să te facă să cazi într-un abis fără fund?
Joi îl împarte pe soțul ei, Seth, cu alte două femei, iar regula este una - doamnele nu se pot cunoaște sau întreba despre ele. Dar după cinci ani de încercări de a-și mulțumi soțului și, datorită unui mic accident, eroina noastră începe o investigație pentru a le întâlni pe celelalte soții și a-și satisface curiozitatea. Cine sunt, cum arată, cum le tratează El? Ce descoperă Joi?
S-a spus de multă vreme că curiozitatea este primul pas spre iad și acesta este iadul pe care autorul îl dă personajului principal și cititorului - caruselul de impresii și emoții extreme este nesfârșit.
               ”Soțiile” este un roman în care nimic nu este așa cum pare la prima vedere. De multe ori, când mi s-a părut că intrasem în mintea personajelor, un mic detaliu mi-a dat peste cap toate teoriile pe care le construisem. Indiciile ascunse sunt împrăștiate ca nisipul, iar descifrarea lor nu este ușoară.
Personajul principal este destul de enervant și câteva descrieri m-au plictisit puțin, dar până la urmă nu au afectat percepția generală asupra romanului. Singurul meu regret este că știm întreaga poveste doar din perspectiva lui Joi. Ar fi fantastic să pătrundem în mintea nu numai a uneia dintre soții, ci a ambelor soții și a lui Seth, și să aflăm ce le-a trecut în minte și cum au privit ancheta privată pe care Joi o realiza.

----
             Finalul este complet imprevizibil și surprinzător. Niciuna dintre ipotezele pe care le-am gândit nu s-a dovedit a fi adevărată.
              Recomand „Soțiile” tuturor fanilor genului. Mi-a oferit o mulțime de emoții.

2 comentarii: