miercuri, 13 ianuarie 2021

Copiii uitati ai lui Hitler - Ingrid von Oelhafen


               
          

Autor: Ingrid von Oelhafen, Tim Tate

Categoria: Memorii Jurnal

Colectie: Kronika

Editura: LITERA

Nr. pagini: 216

 

 

 Ingrid Von Oelhafen a crezut pentru cea mai mare parte a vieții sale că este o orfană germană săracă, care a fost preluată de o familie adoptivă în timpul războiului - după moartea părinților ei. I-au dat un nume și un acoperiș deasupra capului. Nu i-au dat însă afecțiune; un sentiment care i-a lipsit lui Ingrid toată viața. Totul s-a schimbat la sfârșitul anilor 1990, când avea deja 50 de ani. Un apel telefonic și câteva documente vechi au schimbat totul.

       Ingrid a fost lovită în față cu informații de un calibru imposibil de măsurat. S-a dovedit că Ingrid von Oelhafen este o copilă din Lebensborn. Această organizație condusă de SS urma să aibă grijă de sângele german pur. S-a calculat că femeile pur germane vor da naștere la mulți copii în aceste centre, dar s-a dovedit că selecția a fost atât de mare încât numărul la care au visat putea să nu se împlinească niciodată și, la urma urmei, nemții cu sânge pur mureau în timpul războiului, deci cum să remedieze acest neajuns? Răpiri. Așa a ajuns Erika Matko în al Treilea Reich.

                   Este o poveste despre căutarea sa, despre ce înseamnă să nu știi cine ești. Este, de asemenea, o poveste despre atrocitățile celui de-al doilea război mondial și ale regimului nazist. Despre ceea ce a făcut o bandă de nebuni condusă de Hitler și Himmler nu numai în Polonia, Cehoslovacia și Iugoslavia, ci și propriilor cetățeni. Erau obsedați de sângele pur, dar cum au tratat acest sânge pur ... Despre programul Lebensborn, despre cum se căuta Ingrid, modul în care aparatul de stat a îngreunat această căutare. Există și alte povești despre Lebensborn aici.

              Vă încurajez să citiți cartea. Dominația nazistilor și a lui Hitler nu a fost doar una militara ci si una ideologică. O ideologie teribilă, al cărei aspect foarte important ne este prezentat de Ingrid von Oelhafen

2 comentarii:

  1. Ideologia eugenismului? Încă o carte adăugate pe listă! :) Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! mi-am mai luat una : Fetita si Nazistul. Cica este inspirata din fapte reale. Abia a aparut la rao.

      Ștergere