joi, 14 iulie 2022

Necunoscuta din Sena - Guillaume Musso


Categoria: Literatura Universala

Categoria: Carti thriller

Autor: Guillaume Musso

Editura: TREI

Nr. pagini: 320

Colectie: Fiction Connection

 

 

 Punctul de plecare a fost foarte interesant: o persoană necunoscută, o dispariție, ADN-ul unei femei moarte, un polițist retrogradat...un fundal presărat cu referințe mitologice…Elementele se încadrează, pline de promisiuni... Dar atât. ..  rezultatul este sub așteptările mele... În primul rând, personajele nu sunt suficient de dezvoltate, Roxane, polițista, a făcut o greșeală, care? Nu vom afla toată cartea! Pentru că până la urmă, doar urmărim o polițistă bătută de soartă, nedreptățiță de superiorii ei, și care va conduce o anchetă pe care o înțelege doar ea. Wow! Raphael este traumatizat de moartea surorii sale pentru care se simte responsabil și trăiește constant cu fantoma ei, aspect care dă o notă de fantezie poveștii, dar care în cele din urmă nu aduce nimic în cursul intrigii. Pe parcursul romanului au dispărut și personaje, precum masteranda care își face teza despre BANC sau jurnalistul.

Pe de altă parte, autorul m-a pierdut puțin cu explicațiile sale despre mitologie și despre zeul Dyonisos. Nu am fost captivată de anchetă care mi s-a părut anostă, fără informații culese printr-un interogatoriu ingenios, nici măcar o adevărată pistă falsă…

Cu toate acestea, dezamăgirea mea a atins apogeul la sfârșitul romanului. Elementele misterioase s-au dezvăluit treptat și s-a instalat în mine un sentiment de nemulțumire.

Un roman care nu m-a convins, în ciuda unui început foarte promițător. 

2 comentarii:

  1. Oh, eu nu am citit nimic de Musso, dar chiar mă atrăgea această carte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musso are alte romane muuult mai bune! Încearcă ”Fata de hârtie”.

      Ștergere