sâmbătă, 23 iulie 2022

Legea inocenței - Michael ConnellyCategorii:Thriller, horror

Data publicării:2022

Autor: Michael Connelly

Editura:RAO

Nr Pag:416

 

O nouă carte de  Connelly. Noi aventuri cu avocatul Mickey Haller. Și pe mine, personal, așa cum face de mulți ani, m-a uimit din nou.
              Mickey Haller este oprit de un ofițer de poliție în drum spre casă. Un cadavru al unuia dintre foștii săi clienți este găsit în portbagajul mașinii. Ceea ce face ca el să fie acuzat de crimă. Asta înseamnă că trebuie să se apere. Într-o instanță de judecată, poți fi fie condamnat, fie achitat.

Pentru a demonstra că nu a comis crima, el este ajutat de o echipă de experți, printre care și Harry Bosch, acum polițist pensionar. Pentru Haller, verdictul „nevinovat” nu este suficient – el trebuie să poată demonstra și cine este ucigașul.

Cu acest roman, Michael Connelly ne cufundă în universul sistemului judiciar american, cu toate defectele, sau excesele acestuia, iar modul în care acuzarea are toate puterile, în comparație cu apărarea este uluitor. Înțelegem mai bine de ce există atât de multe erori judiciare, condamnări greșite, mai ales când vine vorba de oameni săraci, minorități.
A fost șocant să observ cum în închisoare, un inculpat poate fi atacat, estorcat, inclusiv de către gardieni, inclusiv în duba care duce prizonierii la proces.

Tensiunea este constantă pe parcursul celor peste 400 de pagini și sunt impresionată de cât de familiar este autorul cu conceptul de sistem juridic, metodele de lucru ale poliției și ale FBI-ului, cum reușește să scrie despre aceste subiecte fără a se repeta dupa mai mult de 30 de carti (!?)

2 comentarii: