duminică, 7 februarie 2021

Soția bancherului - Cristina Alger
An aparitie: 2019

Autor: Cristina Alger

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Armada

Editura: NEMIRA

Nr. pagini: 304


„Soția bancherului” de Cristina Alger este un thriller bine scris și construit, unde personajele principale sunt ... banii. Autoarea ne duce într-o lume interesantă, plină de culoare, plină de bani murdari, lăcomie, mândrie, interese suspecte și tranzacții în care sunt implicați oameni puternici și influenți. Este o lume brutală, nemiloasă, fără prietenie sau iertare. Acțiunea este prezentată alternativ din perspectiva a două personaje: Anabelle și Marina. Prima dintre ele este soția unui bancher care, după moartea tragică a soțului ei, începe să descopere secretele ascunse în trecutul acestuia. În loc să jelească în pace, este forțată să fugă constant pentru a-și salva propria viață. Al doilea personaj este un jurnalist care, împreună cu un prieten, realizează o investigație jurnalistică privind frauda fiscală. Destinul protagoniștilor se intersectează și evenimentele prezentate în carte încep să formeze un tot logic.

„Soția bancherului” este o carte la care am ajuns din curiozitate, pentru că nu am citit alte cărți ale autoarei. În plus, ador thrillerele și poveștile cu detectivi, iar această carte are o descriere atât de interesantă, încât nu puteam să nu o citesc. Acum, după lectură, pot spune că este un thriller foarte bun care captivează de la prima pagină. Autorul m-a catapultat cu ușurință în lumea politicienilor corupți și înfometați de putere și în lumea finanțelor globale, a banilor ascunși, unde nu există lege. Recunosc că mi-a fost frică de această poveste, dar autoarea a fost la înălțime.

La început, totul era aproape clar pentru mine - credeam că știu cine face ce. S-a dovedit, totuși, că nu sunt chiar atât de intuitivă, deoarece cu fiecare capitol ulterior îndoielile mele au crescut în loc să scadă. Și evenimentele descrise, conexiunile, m-au absorbit complet.

Au loc numeroase răsturnări de situație, aflăm din ce în ce mai multe secrete și detalii. Și când credeam că știu deja răspunsurile la toate întrebările ... Cristina Alger arată cine este responsabil și surprinde cu finalul - și cum!

Dar nu, nu voi dezvălui cum se termină „Soția bancherului”. Singurul lucru pe care vă pot asigura este că nimic nu este așa cum credeți - există mult mai multe fire narative și toate personajele sunt cumva legate între ele.

Dacă ați crezut că „Soția bancherului” este un alt roman despre evaziune fiscală sau spălarea banilor, vă înșelați. Infracțiunile inventate de autoare sunt mult mai grave și mai terifiante. Pentru a vă încuraja, iată câteva cuvinte cheie: bande, carteluri, teroriști sirieni, jurnaliști și ... criminali americani. Dacă le aruncăm pe toate într-o singură carte și le condimentăm cu drame personale, atunci vom obține o rețetă bună pentru un thriller.

„Soția bancherului” este o poveste a cărei acțiune străbate zona gri a băncilor. Deși știu despre bănci doar de la TV, cred că infracțiunile și escrocheriile pe care autorul le-a „inventat” se întâmplă și în realitate.

4 comentarii:

 1. Ce bine sună! Dacă e thriller, clar trec pe listă. Și, după cum ai zis, dacă și are o oarecare legătură cu (posibila) realitate, cu atât mai mult. Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu ar face si in realitate bancile smecherii? Cred ca totul este posibil in zilele noastre... Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 2. Pare tare interesantă!😯 O am și eu în plan să o citesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si la mine a asteptat ceva vreme sa îi vina randul la citit.
   Mie mi-a placut foarte mult! Dar eu sunt cititor de thrilere.

   Ștergere