vineri, 20 martie 2020

Suflete pereche - John Marrs
An aparitie: 2019

Autor: John Marrs

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Fiction Connection

Editura: TREI

 

 

 Imaginează-ți că ai o șansă de la soartă să îți petreci viața cu cealaltă jumătate. O persoană perfectă, adaptată genetic. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe un site special, iar ADN-ul tău va fi asociat cu o singură persoană din lume. Cu jumătatea ta, care poate trăiește la două case distanță, în același oraș, țară sau în cealaltă emisferă. Vei profita de această oportunitate?
                   Pri
vind societatea actuală, diminuarea relațiilor și lipsa de contact cu cei dragi sunt înspăimântătoare. În graba zilnică a îndatoririlor și în goana veșnică, nu este întotdeauna ușor să găsești timp pentru a întâlni pe cineva față în față. În carte, întâlnim un grup de oameni care își caută în mare parte cealaltă jumătate. Pentru ei portalul *Potrivește-ți ADN-ul* este perfect. Sistemul permite asocierea persoanelor al căror ADN indică că se potrivesc împreună.
Viziunea viitorului?
                   Lectura romanului „Suflete pereche” este destul de surprinzătoare și intrigantă.
Ceea ce este cel mai frapant la romanul lui Marrs este realismul lumii pe care a creat-o. Până la urmă, site-urile de întâlniri sunt de ani de zile și se bucură de succes. Oamenii au o nevoie firească de a găsi fericirea și iubirea. O caută în diverse moduri, folosind și internetul. Astăzi, oamenii formează perechi datorită aplicației Tinder, care folosește tehnologia locației.
                Lumea prezentată în roman este o lume în care aproape că nu există nicio problemă legată de rasism, homofobie, xenofobie și altele asemenea. Oamenii sunt conștienți de faptul că cealaltă jumătate a lor poate trăi la celălalt capăt al lumii, poate avea o culoare sau sex diferită, iar marea majoritate a acestora acceptă pe deplin aceste lucruri. Desigur, fiecare personaj mai devreme sau mai târziu vrea să-și întâlnească jumătatea. Când reușesc, viața lor se schimbă complet. Își dau seama că cei cu care au fost potriviți, au secretele lor. Unele șocante și întunecate ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu