miercuri, 25 iulie 2018

Suflete pereche - Tom Ellen, Lucy Ivison


An apariție: 2018
Autor: Tom Ellen, Lucy Ivison
Categoria: Literatura Universala
Editura: EPICA
Nr. pagini: 316


O poveste foarte emoționantă, adesea amuzantă, uneori tristă, dar care reflectă perfect perioada adolescenței ...Lectura acestei cărți mi-a amintit de adolescența mea, atât în sens pozitiv, cât și negativ.
Descoperim viața a doi tineri care se află la sfârșitul liceului, așteptând rezultatele examenelor înainte de a intra la universitate. Stresați atât de rezultate, cât și de ceea ce îi așteaptă, se bazează pe această vară pentru a-și pierde virginitatea și, în sfârșit, să "descopere" lumea în care majoritatea prietenilor lor sunt deja. Hannah și Sam sunt doi adolescenți destul de normali. Nici prea perfecți, nici prea lipicioși, să zicem de mijloc. La o petrecere, ei petrec un moment împreună într-o baie. Un moment care pare atât de perfect pentru ei încât se îndrăgostesc, mă rog, aproape.
Împreună cu Hannah și Sam, am fost din nou o adolescentă pe drumul spre maturitate, experimentând problemele tipice cu care se confruntă cele două personaje principale. Tema principală este pierderea virginității. Gândurile Hannei și a lui Sam se învârt în mod neobosit în jurul acestei misiuni. A fost minunat să îi văd pe acești doi adolescenți încercând să-și trăiască dragostea în ciuda evenimentelor care le stau în cale. Sunt atât de ciudați și stângaci, încât mi-am dorit doar să îi țin de mâna și să îi ajut. Hanna și Sam sunt un pic naivi pentru aceste timpuri și nu au tendința de a vedea ce este în fața lor.
Hannah are uneori complexe mici de inferioritate, mai ales datorită celei mai bune prietene Stella, pe care ea o consideră mai frumoasă. Stella este un pic toxică, este ciuma tipică, insuportabilă și detestabilă, întruchipează clișeul fetiței puțin egoiste, care se simte forțată să iubească pe toți cei din jurul ei.
Și Sam este un protagonist simpatic. Am apreciat repede acest personaj și chiar dacă prietenii lui nu sunt perfecți ... Sunt mai prezenți decât cei ai Hannei. El m-a făcut să râd foarte mult pentru că este foarte bun să se găsească în situații improbabile.
Tinerii sunt prezentați în mod colectiv, o reflecție mai generală asupra prietenie și propria identitate. Apartenența la un grup îi împiedică să își dezvolte propria identitate.
În ceea ce privește cartea însăși, este bine scrisă și nu ne dăm seama că este scrisă de doi autori. Am apreciat că povestea este prezentată din perspectiva  Hannei și a lui Sam. Mai mult, această schimbare de perspectivă era necesară deoarece Hannah și Sam nu sunt întotdeauna împreună.
Concluzia: De la prima până la ultima pagină am fost prinsă în această poveste extraordinar de amuzantă și autentică și i-am însoțit pe Hannah și Sam în căutarea celuilalt. Împreună am aflat ce doresc cu adevărat.
„Suflete pereche” este o carte despre maturizare, o poveste de prietenie și găsirea propriei identități. Un roman care vorbește despre lumea adolescenților fără complexe! Pierderea virginității, sex, dragoste, petreceri alcoolice, dar fără vulgaritate și cu personaje plăcute și credibile!

Mulțumesc editurii Epica pentru acest roman încântător!

4 comentarii:

 1. Sună foarte bine! L-am văzut foarte des pe Instagram și chiar mi-a atras atenția. Pare o lectură numai bună pentru vacanță! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o carte cu si despre adolescenti. Mi-a placut! Se citeste usor, este fluida si am dat o gata intr-o duminica, de iulie. Deci este perfecta pentru vacanta!

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 2. Nu prea pare genul tău totuși. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ce dragut esti>)) si ce bine ma cunosti.
   Adevarat, nu este genul meu, dar lucrez cu adolescenti si sunt familiarizata cu problemele ce ii framanta. In mare, in cazul lor, e vorba de curiozitate, de presiunea grupului. Cred ca daca oamenii ar fi mai deschisi, ar discuta mai mult cu copii, tinerii, multe chestii ar fi evitate...

   Ștergere