vineri, 10 iunie 2016

Film The Intern - Internul (2015)

Nu am știut la ce să mă aștept de la filmul The Intern ( 2015), care a trecut destul de neobservat, dar, în opinia mea, este cea mai bună comedie din ultimii ani din cauza ideii pline de originalitatea care stă la baza filmului. Un vaduv pensionat în vârstă de 70 ani devine stagiar "senior" al directorului unui site online de modă .
Ben are vârstă de 70 de ani  și este acum pensionat după ce a lucrat toată viață într-o companie, și , de asemenea, este văduv. Cea mai mare nenorocire a lui Ben este timpul  liber. Pentru a depăși plictiseala și repetitivitatea vieții sale ca vaduv pensionar, atunci când găsește un anunț în care o societate deschisă recent, caută stagiari în vârstă nu se gândește de două ori și merge la interviu. După ce este angajat,  descoperă că el a fost atribuit lui Jules ...
Jules este  cea care a deschis magazinul online de imbrăcăminte, o fată tânără care se plimbă cu bicicleta la birou, care supravegheaza personal fiecare aspect al companiei sale și  este dedicată muncii sale 24 din  24 ore renunțând la orice altceva, inclusiv somnul. Surpriza: Jules are un soț și o fiică. Soțul ei,  a avut o carieră promițătoare, dar a  decis să renunțe la tot și să stea  acasă  să o crească pe fiica lor, pentru a o  lăsa pe Jules să se  realizeze.
Întâlnirea dintre Ben și Jules este oarecum ciudată la inceput, Jules nu vede  nici o modalitate de a folosi  un  intern bătrân, dar Ben decide să aștepte momentul  până când experiența lui va fi utilă. Și vine momentul când  decizii importante afectează societatea și rezultatul va avea un anumit impact asupra familiei lui Jules ...
Ben devine în mod neașteptat un punct de referință pentru Jules, chiar și în situații foarte neașteptate și dureroase, iar pe de altă parte, Ben găsește  satisfacții neașteptate de la acest loc de munca ... Ritmul de la lucru într-un mediu haotic și în mod constant la marginea  unui colaps  nervos nu îl deranjează deloc. De fapt, el  îi va schimba pe cei din jurul lui și va  deveni un punct de reper pentru companie.
Chimia dintre Robert De Niro si Anne Hathaway este absolut adorabilă . Ben este un personaj înțelept care vine să dea lecții de viață altora. Inițial filmul poate părea a fi despre Ben, dar în cele din urmă, se dovedește a fi despre deciziile pe care cei din jurul lui le iau , influențați de experiența lui de viață.
Principalele teme care sunt aprofundate sunt: tehnologia, noile metode  de a face lucrurile de către  noua generație și relația cu tehnologia, metodele vechi, prietenia și chiar dragostea de  a lungul anilor. De fapt, avem o comparație între relația lui De Niro, care a durat aproximativ 50 de ani și cea a lui  Hathaway, care aduce la lumină o altă problemă foarte actuală: faptul că, în prezent, în multe familii soția are succes și o carieră, iar soțul joacă rolul de  mamă, având  grijă de casă și de copii.
Această comedie  ne oferă momente de ilaritate, cum ar fi scena când Ben , ajutat de un coleg sparg casa mamei lui Jules pentru a șterge un e-mail. În ceea ce privește actorul De Niro este unic. Anne Hathaway este unică, plină de viață și uimitor de talentată.
Concluzia: Un film frumos. O poveste frumoasă, o comedie foarte rafinată și  plină de momente amuzante care alternează cu momente emoționante. Robert De Niro este minunat. Performanța lui este perfectă. Întreaga distribuție este superbă. Un film care într-adevăr merită să fie văzut.

4 comentarii:

 1. Trecut pe lista! Super cronica filmului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Este un n film ce te binedispune din chiar prima secunda, adica inca din monologul de inceput. Transmite in fiecare moment o stare de bine cum de mult nu am mai resimtit la un film .

   Ștergere
 2. Frumoasa cronica! am vazut filmul acum putin timp si trebuie sa recunosc ca a fost o surpriza placuta. I-a placut chiar si sotului, care are alte preferinte in materie de filme .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un filmul relaxant si placut, schimbul de replici este haios si actorii transmit un flux de buna-dispozitie. A fost o productie mult peste asteptari.
   Eu ma uit rar la filme, prefer serialele.

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere