vineri, 17 iunie 2016

Femeia cameleon - Taylor StevensAn aparitie: 2016
Categoria: Literatura Universala
Editura: TREI
Nr. pagini: 399


Aceasta a fost una dintre acele cărți care mi-au atras atenția din cauza titlului, "Femeia cameleon " Gândul m-a dus la un roman de spionaj cu un personaj principal feminin. Deducerea inițială, a fost  cea care m-a făcut să vreau să citesc cartea. Când am citit romanul, mi-am dat seama că nu este un roman de spionaj.
Vanessa Munroe, cunoscută sub numele de Michael, în  anumite cercuri,  este cea mai bună din domeniul ei de activitate. Poate obține orice informație, cu condiția să  fie bine plătită, ceva ce a început ca o cale de a scăpa de sărăcie, dar s-a dovedit a fi profitabil. Reputația care o precede  îi aduce un contract  puțin diferit de ce face ea în mod obișnuit:  să găsească o fată dispărută, fiica unui mare magnat  al petrolului, care lipsește de ani de zile.
               Michael își dă seama imediat că acest caz nu  a fost bine investigat. Singura persoană în viață, un cunoscut, din  grupul din care  facea tânăra parte înainte să dispară, este internat într-un spital de boli mentale, complet nebun și nu știe bine ce spune. Dar știe ce s-a întâmplat  și este unul  din puținii oameni care ar putea-o ajuta pe Michael, chiar dacă  cuvintele lui par  aparent lipsite de sens pentru cei care nu cunosc pericolele Africii ca Michael. Din păcate, ea nu va fi singură, fiind obligată  să colaboreze  cu un om de încredere al angajatorului.


 
                Romanul "Femeia cameleon " m-a surprins în mod  pozitiv. Michael este un personaj extrem de inteligent, o persoană care nu se teme de nimic. Vrea să trăiască și pentru a reuși acest lucru, folosește ceea ce a învățat pentru a supraviețui, în timp ce își  ocupă mintea cu alte lucruri.
Vanessa Munroe  este un adevărat James Bond, o forță a naturii, care nu acceptă ordine de la nimeni, care protejează în loc să fie protejată, ceea ce face ca propriile sale decizii să fie riscante, dure și mortale. Și toate acestea fără a pierde nimic din  feminitate, sensibilitate și pasiune atunci când și cum este cazul. Avem  posibilitatea de a ne bucura de întregul potențial al acestui personaj magnific, o femeie marcată în diferite moduri de un trecut care o va bântuie în cel mai rău mod posibil în prezent. Michael este un personaj care reține atenția cititorului.
Dar aceasta carte  nu este susținută doar  de Michael,  ci și de personajele secundare care o însoțesc. Unul este bărbatul care a ajutat-o  în adolescență, care este îndrăgostit nebunește de ea, sentimentul este reciproc, cu toate că ei știu că se autodistrug cu această relație. Avem, de asemenea, omul trimis să observe și să raporteze toate angajatorului. Este o persoană loială , dar a cărui încredere este testată atunci când, fără să știe cum, planurile și descoperirile făcute de Michael sunt cunoscute  de inamici.
Un alt aspect pozitiv al cărții, în plus față de personalitate lui Munroe , sunt descrierile în care este prezentat continentul african. Taylor oferă o imagine înfricoșătoare a Africii Centrale, în special a Republicii Guineea Ecuatorială , dar și a țărilor din jur. Deși nu am fost niciodată acolo și  nu știu dacă aceste descrieri  reflectă adevărul, acestea sunt percepute ca atare de către cititor, aducând credibilitate poveștii.
Concluzia: O poveste de suspans, acțiune si mister care m-a captivat și mi-a stârnit curiozitatea privind dispariția lui Emily. Cu o eroină neobișnuită, scene neobișnuite și o poveste în continuă schimbare, nu mă surprinde deloc faptul că  va fi ecranizată .

2 comentarii:

 1. Această carte este și pe lista mea. Abia aștept s-o citesc. Sper să fie înainte de a fi ecranizată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. uite ca nu stiam ca va f ecranizata:))
   Mi-a placut: o carte frumoasa, alerta, cu un personaj principal foarte carismatic.

   Ștergere