duminică, 23 decembrie 2012

The Paradise (BBC adaptare 2012)

                   Paradisul  femeilor de Emile Zola este unul dintre romanele mele favorite. Așa se face că in momentul in care am gasit  informatii despre o adaptare a cartii de  catre BBC, am fost foarte  interesata.
                  Intr-adevăr, The Paradise este o  adaptare  liberă a cărții  lui Zola, transpusă în Anglia secolului al -19-lea . Pe parcursul a 8 episoade vom urmari  aventurile  Denisei Lovett, recent sosita  din provincie pentru  a lucra la  unchiul său Edmund. Dar Edmund nu isi poate ajuta nepoata pentru ca  magazinul sau  este la un pas de faliment. De altfel  toate afacerile mici din cartier sunt ruinate de  magazinul  "Paradis". Acesta este un magazin mare,  cu multe ispite si vitrine atractive. Paradisul este condus  de ambițiosul John Moray, care ii ofera Denisei un loc de muncă.
În spatele fațadei frumoase a  magazinului , tânără descoperă o lume plina de intrigi si  lupte pentru putere . Cu un simț natural al afacerilor și inovării, Denise se distinge  repede în ochii lui  Moray…. Pe de altă parte, Moray dovedește că este un om mare prin capacitatea sa de a imagina și de a inova, chiar dacă trebuie să lupte continuu împotriva celor care nu cred în abilitățile și ideile lui. El rămâne convins că trebuie să se miște în mod constant în lumea comercială, sa schimbe obiceiurile și sa isi asume riscuri, altfel ar fi în aceeași situație ca și negustorii din jurul Paradisului , fără clienti forțat să se închidă.
       Culorile, peisajele, costumele si actorii sunt perfecte.O sărbătoare pentru ochi. Uităm repede că acesta este o adaptare dupa romanul lui Zola .  În ceea ce privește actorii, mi-au plăcut  personajele principale : Denise este foarte drăguța și Moray este ... convingător și atractiv. Chimia dintre Moray și Denise este completă. Cei ei  formeaza un cuplu foarte frumos.  Seria subliniază  mai mult relația Mouray / Denise / Katherine, în detrimentul "vietii  magazinului  / descriere lumii comerciale a timpului / proletariatului, așa cum a făcut Zola în cartea sa. Și  curios nu este un lucru rau. Atmosfera Paradisului te invaluie  asfel incat simți ca esti  foarte aproape de  materiale::mătase, catifea, satin ...  Și  intriga creste …creste  și te prinde complet.
                                                                  
                               Seria are o distributie  în care regasim   multe  fețe familiare.  
                   
Joanna Vanderham (Denise Lovett)

Emun Eliott (John Moray)
                                                   


Miss Audrey,jucat de Sarah Lancashire   

Elaine Cassidy (Katherine Gledenning)
   Paradise este cu siguranta o serie care m-a cucerit. Sunt un mare fan al muncii lui  Zola și am așteptat mult de la această adaptare.  Chiar dacă este  destul de departe de intrigile din  roman, aceasta este o adaptare BBC care nu trebuie ratata!  Captivanta, plina de viață și niciodată plictisitoare, Paradise te surprinde  in fiecare episod. 
             
  
         

2 comentarii:

  1. N-am ştiut de serial! sunt o impătimită admiratoare a cărţii. Chiar acum încerc să găsesc serialul. Mulţumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un serial care mi s-a lipit de suflet! Am asteptat cu mare nerabdare inceputul sezolului 2.Foarte repede in timp ce vizionam am uitat ca este dupa cartea lui Zola.

      Ștergere