vineri, 7 decembrie 2012

Sommersby (1993)

          


               Povestea  din Sommersby are loc în anii de după Războiul Civil American .Jack merge la război și  nu se mai intoarceTocmai când toată lumea presupune că e mort, un om  vine   in  oras, pretinzând a fi Jack Sommersby. Soția sa  Laurel, își amintește cum obișnuia să o trateze. Jack s-a schimbat foarte mult. A  fost un soț brutal și acum este un   iubit  atent ; câştigă repede încrederea localnicilor  si  salvează recolta de tutun  . Marea întrebare  este : s-a schimbat Jack cu adevărat sau este un alt om?
               Principalul motiv  pentru care am decis sa ma uit la acest film  sunt  actorii săi.  Si de  un lucru puteti fi siguri: ei nu va vor  dezamagi.  Richard Gere  face un rol de zile mari . Nefiind un fan al  actorului , am fost placut surprinsa. 
Personajul  feminin jucat de Jodie Foster  are o  personalitate puternică  . Jodie reușește să  interpreteze o Laurel   greu de citit.  Știe adevărata identitate a soțului ei?Crede că este  un impostor?  Dacă este așa, de ce ar lăsa un străin în casa ei?  Este complice? Sau este o victimă la urma urmei?
             Sommersby este  amestec perfect de romantism, mister și drama. . Scenariul este excelent  deoarece păstrează  tot timpul  îndoială privitorului asupra identitatii  reale a lui Jack Sommersby.Totusi  filmul  ridica cateva intrebari: Poate o persoană sa se schimbe?   Daca  unui  criminal  i se acorde    a doua șansă  devine  cinstit  ?  E mai bine  sa ascunzi o minciuna decat sa recunosti un adevar  care te va face nefericit?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu