sâmbătă, 13 martie 2021

Drum in noapte - Kristin Hannah

 Autor: Kristin Hannah

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Blue Moon

Editura: LITERA

Nr. pagini: 400

 

 

Putem ierta tot ce ni se întâmplă?

Înainte de a lectura acest roman, vă recomand să răspundeți la această întrebare.  Acest lucru vă va ajuta să vă adânciți în lectură.

Aceasta este a doua carte de Kristin Hannah pe care am citit-o și sunt surprinsă pozitiv. M-a absorbit încă de la primele pagini, ceea ce nu se întâmplă des.”Drum în noapte”este o lectură intensă,  minunată, captivantă despre dragoste, prietenie, nebunie și vise de tinerețe, alegeri dificile și fragilitatea vieții. O decizie neprevăzută și pripită distruge viața câtorva persoane. Dar este și o poveste despre curaj, despre puterea iubirii și a iertării. Unora le este mai ușor, pentru alții este nevoie de ani să înțeleagă că aceasta este singura modalitate de a avea o viață fericită.

Sunt impresionată de modul în care autoarea a construit legături între personaje, fie că sunt adolescenți sau adulți. Ea descrie bine comportamentele și sentimentele lor. Conversațiile și emoțiile sunt naturale și nu artificiale. Personajele sunt extrem de credibile, iar motivațiile lor sunt adânc înrădăcinate în ceea ce li s-a întâmplat în trecut, experiențele lor îi modelează.

Personajul principal este Lexi, care a avut o copilărie foarte grea. A rătăcit prin diferite familii adoptive, deoarece mama ei, dependentă de droguri, a fost adesea în închisoare până a murit. O mătușă îndepărtată decide să o ia pe Lexi la ea. În ciuda tuturor, Lexi este o fată foarte bună, dar originea și starea ei materială este scoasă în evidență în ochii cititorului, de faptul că este prietenă cu gemenii Mia și Zach Faraday, care provin dintr-o familie foarte bogată. Au devenit inseparabili, petrec mult timp împreună. La un moment dat, lumea lui Lexi și a familiei Faraday se vor prăbuși și nimic nu va mai rămâne așa cum a fost. Alegerile pe care trebuie să le facă vor fi extrem de dificile.  

Ceea ce m-a făcut foarte curioasă în legătură cu această carte este personajul Jude Farraday, care este mama gemenilor Mia și Zach. Această femeie m-a iritat teribil la început, pentru că este genul de mamă care trebuie să știe totul, trebuie să controleze totul. De asemenea, este foarte protectoare și copleșitoare. Cu toate acestea, odată cu evoluția poveștii, ea suferă o transformare foarte interesantă. Cred că personajul lui Jude m-a fascinat mult mai mult decât personajele principale.

”Drum în noapte” povestește despre consecințele unei nopți tragice de vară, despre lucruri reale, despre oameni reali, abordează teme comune și situații de zi cu zi.

2 comentarii:

  1. Pe Wishlist, îmi plac acele cărți pe care le poți lua drept „reper” în ceea ce privește realiatea situațiilor, a personajelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scrie bine Kristen Hannah. Daca nu ai citit, iti recomand Privighetoarea, de aceiasi autoare.

      Ștergere