marți, 11 octombrie 2016

Central Park - Guillaume Musso
Aparitie: aprilie 2016
Categoria: Carti thriller
Editura: ALL
Nr. pagini: 306


Guillaume Musso este unul dintre acei puțini autori pentru care am o  slăbiciune reală,pentru că există "ceva" în scrierile sale, care mă face să vreau să citesc tot ce a publicat și până acum nu am fost dezamagită de el. Aceasta este a cincea carte  a autorului pe care am citit-o și a devenit  una dintre cărțile mele preferate.
După cum se menționează în sinopsis, totul începe cu ofițerul de poliție Alice,  din Paris,  care se trezeşte într - o situație ciudată , pentru că se află într - un parc, unde nu recunoaște nimic și în plus este încătușată alături de un străin. Când se trezește, află că numele lui este Gabriel si acesta pare  la fel de confuz ca ea. Ce e ciudat? Ultima amintirea a ei este de la o petrecere la Paris și a lui într - un bar din Dublin , iar acum,   câteva ore mai târziu, amândoi sunt la New York. Cum au ajuns acolo? Dacă au zburat cu avionul  cum au trecut de controale de securitate  ? Ce îi unește? Ce ar trebui să facă? Acestea sunt întrebările  la care vom afla răspunsul pe măsură ce complotul avansează.
În primele pagini, aș spune că   acțiunea este un pic mai lentă, dar justificată parțial , deoarece este logic, adică, dacă te trezești încătușat de un străin, trebuie mai întâi să încerci să îi cunoşti intențiile înainte de a decide să faci ceva.
Deși nu este prima oară când Guillaume Musso scrie thriller, mi-a plăcut că  de această dată  a lăsat în plan secund  partea romantică cu  care suntem obișnuiți şi s-a concentrat pe anchete penale și pe viața chinuită a doi oameni uniți de o soartă crudă.
Mi-a plăcut modul în care autorul împleteşte întregul mister, modul în care el apare, modul în care se dezvoltă și rezultatul final surprinzător. De asemenea, am găsit interesant modul în care autorul introduce note de romantism pe tot parcursul romanului, pentru că, în opinia mea, a fost un succes. Si mai vreau să menționez părțile care invită  la reflecție, în care se ridică întrebări serioase cu privire la viață.
Personajele principale , de asemenea , m-au convins , Alice, cu trecutul său tragic și cu o personalitate  cu adevarat complicată , dar ușor de înțeles, și Gabriel, care ne ține în suspans pe tot parcursul romanului , fără să știm cu adevărat ce gândeşte... Alături de cei doi vom străbate străzile din New York.
Concluzia: Central Park este un roman cu o mie de fețe, care combină în mod ingenios  un stil agitat, cu un conținut profund și copleșitor. Acest lucru ne permite nu numai  să descoperim adevărul pur și simplu, ci mai degrabă ne permite să cunoaştem personajele cu toate temerile şi secretele lor. Există puține personaje, dar toate au ceva de ascuns . Acestea sunt detaliile care fac din Central Park un thriller irezistibil, ce  crează dependenţă. Finalul a fost surprinzător pentru că, așa cum au avut loc evenimentele, nimic nu prevestea un astfel de final. În timpul lecturii  m-am găsit in faţa unor flashback - uri și revelații șocante, care  mână în mână  descurca nodurile poveştii.
Aspecte pozitive :
Ø  Începutul. Acest mister care ridică atât de multe întrebări și noi înțelegem cu adevărat ce se întâmplă, la sfârșitul cărții.
Ø  Sfârșitul. Spre deosebire de Fata de hârtie  mi- a placut modul în care autorul  termină romanul său. Este o surpriza placuta pentru cititor.
Ø  Secvența evenimentelor Ritmul este rapid . Nu avem timp să ne plictisim. Fiecare pas în investigaţia personală a lui Alice si Gabriel dezvăluie noi  mistere și noi ipoteze.
Ø  Naratorul. Îmi plac romanele în care avem mai multe voci. În Central Park, Guillaume Musso foloseste vocea lui Alice pentru a spune povestea  ce i-a  marcat pentru totdeauna viața .
Aspecte negative :
Ø  Uneori m - am gândit "hei, e posibil, dar un pic exagerat" 
Ø  Există ingrediente care amintesc de alte cărți ale aceluiași autor ... 

Alte  recenzii care te-ar putea interesa:

4 comentarii:

 1. le-am citit si eu celelalte romane ale lui musso in afara de asta,pe care il am.multumesc,mi-a placut prezentarea.felicitari!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-a placut foarte mult acest roman ! Are suspans, mister, dragoste,actiune. Totul se schimba cu fiecare pagina.... crezi ca stii ce se intampla,dar nimic nu este ceea ce pare...iar sfarsitul este cu totul special!

   Multumesc pentru vizita si comentariu, Arci!

   Ștergere
 2. Ely, felicitari pentru recenzie. Foarte ispititoare. :)
  Am citit cartea in vara, mi-a placut foarte mult. Astept cu nerabdare alta carte a acestui scriitor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc Geo!
   Nu am avut asteptari mari de la aceasta carte, dar măa surprins in mod placut!
   Cred ca este printre cele mai bune carti ale autorului. Sunt curioasa ce subiect v a aborda in urmatorul lui roman.

   Ștergere