duminică, 16 octombrie 2016

A doua şansă la dragoste - Elizabeth ThorntonAn aparitie: 2014
Categoria: Carti romantice
Editura: LITERA
Nr. pagini: 288

Am citit şi alte cărţi de Elizabeth Thornton înainte , dar nu am mai citit un roman semnat  Elizabeth Thornton ca acesta. O poveste încurcată, plină de minciuni, pasiuni și decese ciudate. Toate acestea se amestecă într - un singur roman.
Doamna Valeria McEcheran, mai bine cunoscută de localnici ca "vrăjitoarea Drumore" este pe patul de moarte , în castelul său afectat de furtunile din Marea Nordului ...Doamna Valeria se trage dintr-o linie lungă de clarvazatori scoțieni, dar cei trei nepoţi pe care îi are nu dau semne că sunt binecuvândaţi şi ei cu acest dar. Înainte de a muri, ea "vede" viitorul fiecărui nepot și le dă un avertisment. Celui mai mare, James Burnett, un văduv,îi spune că "Mireasa ta este în pericol de moarte, James. Tu trebuie să o găsești, sau ea va muri. "În săptămânile care urmează după moartea bunicii lor, fiecare  nepot începe să aibă viziuni, vise.  James se vede într-o casă întunecată, urmarind un ucigaș, unde  soseşte prea târziu pentru a o salva femeia pe care o numește "Faith McBride."
Faith McBride lucra ca însoțitoare, în Londra, când l-a întâlnit  pe James în timp ce participa la evenimentele societății cu angajatoarea ei. Ei s-au îndrăgostit rapid și s-au logodit în secret, dar o criză la compania de cale ferată l-a dus pe James în Scoția, care pleacă cu gândul că  se va întoarce repede la Faith. Următoarele evenimente sunt tulburi, dar rezultatul a fost că Faith crede că a părăsit-o pentru a se căsători cu o moștenitoare, iar James crede că nu l-a așteptat.
Opt ani mai târziu, Faith este profesor la Academia de fete, unde pregătește elevele să meargă la facultate. Ea își petrece tot timpul liber căutând informații despre mama ei,  despre care ştie  de la tatăl ei, că a murit la naștere. Dar Faith a intrat  în posesia unei fotografii a mamei sale făcute în Egipt, în care vârsta ei pare să fie de cel puțin patruzeci de ani. Faith începe să se simtă urmărită  iar camerele ei  sunt răvăşite. James descoperă locul unde este Faith și se insinuează în viața ei, mut la mânia și confuzia ei. Atunci când James îi salvează  viața lui Faith în timpul uneia dintre călătoriile de informare cu privire la mama ei, el o înştiiţează că va rămâne alături de ea până când se rezolvă misterul.
Este foarte clar, că nici Faith şi nici James  nu au uitat ce a fost între ei. Există un frison, o tensiune între ei și deşi nu pot rezista reciproc  din punct de vedere fizic, amândoi  au multă durere și neîncredere rămasă din urmă cu opt ani. Una dintre problemele mele cu cartea este că ceea ce s-a întâmplat în urmă opt ani nu este explicat  în mod adecvat. Ei evită orice discuție despre ce s-a întâmplat  și deşi există aluzii , detaliile exacte - în special acțiunile lui James - nu sunt rezolvate.
Ritmul romanului este fluid, se întâmplă o mulțime de lucruri: intrigi, conspirații, minciuni. Cei doi protagoniști se află în mijlocul unui vârtej. Totul este imperativ, timpul este esența, viața le este  în pericol. Faith și  James  sunt personaje complexe , care și-au câștigat în final fericirea.
Rezumând, am petrecut câteva ore plăcute citind acest roman, un roman  care mi-a adus zâmbetul pe buze, o poveste  care mi-a dat un sentiment de bine.”În a doua şansă la dragoste”, Elizabeth Thornton a reuţit să utilizeze  aproape toate elementele care îmi plac într-un roman de dragoste: un erou curajos, o eroină care are propriile probleme, dar mai ales capacitatea să le facă faţă, o personalitate care să se ridice la nivelul personajului masculin, o dragoste unică, intensă care merge dincolo de aspectul fizic şi convenţii.

Cartea am primit-o in cadrul campaniei iniţiate de  blogul Literatură pe tocuri, denumită  Promovăm literatura.

4 comentarii: