joi, 13 octombrie 2016

Întâlnire periculoasă - Meredith WildAn aparitie: 2016
Categoria: Romane de dragoste, Carti romantice
Colectie: Eroscop
Editura: TREI
Nr. pagini: 291


Cu ceva timp în urmă am făcut cunoştinţă cu Christian Grey și Ghedeon, doi directori generali plini de farmec. Dar, după cum vă puteți imagina, după ce citeşti mai multe poveşti care se aseamănă între ele, ajungi la o saturaţie privind acest tip de poveste. Așa se face că, atunci când am văzut că în  cartea  “Întâlnire Periculoasă” protagonistul masculin este  hacker, am fost foarte incantată de schimbare, deoarece hackerii sunt un subiect necunoscut pentru mine în romanul romantic. Autorul nu explodează prea mult   acest subiect, în această primă carte, dar cred că va fi un element important în următoarele volume. În ceea ce privește complotul, are puțină originalitate, dar e ceva la care mă aşteptam. Ceea ce  ne oferă Meredith Wild este o poveste foarte pasionată si sexy, un cuplu între care chimia dintre personaje este mai mult decât evidentă.“Întâlnire Periculoasă” este un roman erotic , care, cu toate că nu are un complot elaborat, surprinde cititorul de la prima pagină.
Această poveste este foarte similară cu “Cincizeci de umbre ale lui Grey” , dar are avantajul, că principalul personaj Erica nu este atât de naivă ca Anastasia, ea știe ce vrea și chiar se impune în unele momente. CEO - ul nostru Blake , aminteşte de Cristian, în opinia mea, şi deşi nu este interesat de sadomasochism, are o obsesie  să deţină controlul. Oricum aici protagonistul de sex masculin este un hacker care a devenit milionar și s-a îndrăgostit de o tânără care ştie ce vrea  de la viaţă.
“Întâlnire periculoasă” este un  roman ușor de citit, captivant, iar Meredith știe cum să amestece scenele romantice cu  cele erotice, unele scene de comedie , reuşind să amestece toate aceste scene pentru a crea o poveste interesantă. Scenele erotice sunt în regulă, sunt destul de "normale" și nu sunt  cu nimic inovatoare. Ele sunt mai degrabă "tipice" și comune pentru viata sexuală reala.
În plus față de romantismul dintre cuplul protagonist, Blake Landon și Erica Hathaway, cartea aduce în atenţia noastră fire narative care implica abuzul, drogurile și trecutul necunoscut  al ambelor personaje.
Ce mi -a placut? Importanța vieții profesionale  a Ericăi în roman, personajele secundare, legătura dintre protagoniști (trecerea de la  atracție sexuală la iubire) şi  ritmul rapid al poveştii . Pe cealaltă parte a monedei sunt atitudinea Ericăi, care se contrează la intruziunea lui  Blake , dar renunta usor, caracterul dominator  al acestuia, care apare pe măsură ce relația progresează.
Personajele secundare Alli, cea mai bună prietenă a Ericăi și Heath, fratele lui Blake, sunt  introduşi  foarte bine în poveste și sper că în următoarele câteva cărți au mai mult spațiu, pentru că m-au intrigat foarte mult.
 Pe scurt, vă recomand  un prim volum care mi-a stârnit  curiozitatea  și o serie cu un complot interesant, pe care intenționez să o  urmăresc îndeaproape. Dacă sunteți în căutarea unei cărţi erotice,  eu vă sfătuiesc  să alegeţi “Întâlnire periculoasă” . În ciuda unor defecte,  romanul are potențialul și stilul  autoarei este frumos.  

2 comentarii:

 1. Am citit cartea si mi-a placut. Sper sa apara cat de curand si continuarea.
  Felicitari pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa terminat putin cam in coada de peste ...sper sa apara repede continuare sa vedem ce ascunde Blake.

   Multumesc pentru vizita si comentariu, Geo!

   Ștergere