vineri, 27 martie 2015

Indrazneste sa iubesti – Katie McGarry


Sinops : „TE PROVOC…”
Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…
Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă… cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.
Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor — și viața — pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul…
„Emoţiile fac rău. Oamenii care mă fac să simt sunt şi mai răi. Îmi caut tihna în împietrirea din interiorul meu. Dacă nu simt, nu sufăr.”
Impresiile mele:  Cu siguranță ,  mulți  dintre voi, ați citit  romanele lui Simone Elkeles , despre cei trei frați  Fuentes. Daca v-au plăcut aceste cărți, veți iubi  și romanele din seria Destine la Limită! Din nou, există trei persoane care sunt strâns legate, și anume Noah, Beth și Isaiah. Cei trei, nu sunt frați de sânge, dar, provin din același mediu , au fost împreună în perioadele  grele, prin care au trecut  ca o familie. De data aceasta, punctul central al poveștii este Beth, cea mai bună prietenă al lui Noah.  Un lucru interesant este faptul că aceste cărțile, deși ele sunt parte dintr-o serie, sunt independente.
         Prima carte din seria a fost una dintre cartile care m-au surprins anul trecut. Nu mă asteptam să îmi placă genul și nu am avut  nici o idee despre ce mă  asteptă, astfel încât, povestea spusă de  Katie McGarry m-a prins cu garda jos. O frumoasă poveste de dragoste, da, dar, de asemenea o dramă, cu trasaturi delicate care  a adus ceva nou.  Așa  că am fost extrem de curioasă să citesc această a doua carte. M-am întrebat , daca  cu personaje noi și un scenariu nou, ar putea McGarry construi o poveste la fel de puternică ca cea din primul volum? Răspunsul îl puteți vedea mai jos.
         "Îndrăznești să iubești”  este o bombă plină cu emotii. M-am simțit  aproape de personaje și povestea lor ... Este imposibil să rămâi indiferent. De-a lungul lecturii mele am simțit la fel ca Beth și Ryan și am sperat că lucrurile se vor îndrepta. Am fost speriată, am greșit, am fost tristă, fericită, am trecut prin toate emoțiile posibile și de neimaginat în timp ce lecturam  acest roman.
          Complotul  progresează cu fiecare capitol lăsându-ne tot mai curiosi privind soarta personajelor.  Katie McGarry a creat personaje consistente și reale. Atât Beth cât și Ryan au probleme grave de familie și trebuie să găsească  curajul de a le face față, dar și să le rezolve în cel mai bun mod posibil. Beth și Ryan sunt diferiți dar în același timp, foarte  asemănători. Nimic nu este ușor, știm, o simțim, se vede.
Beth nu poate învăța să aibă încredere peste noapte și continuă să se simtă responsabilă pentru  mama ei, dacă se poate numi mamă, care ar putea să o  ducă la ruină. Călătorie ei pe parcursul acestui roman este de redescoperire, deoarece trebuie să se reconecteze la fetița care era; fetiță abandonată , care  a trebuit să treacă prin lucruri teribile. E un drum complicat, dar frumos .
„Cu toţii avem temerile noastre. Lucrurile alea din cotloanele tenebroase ale minţii, care ne îngrozesc peste măsură. ”
           Ryan este un învingător. El nu accepta să fie pe locul al - doilea - lea. În ciuda aparențelor, Ryan nu are o viață perfectă. În spatele fațadei idilice, familia sa este în război. Ryan este un personaj care surprinde cititorul cu o personalitate uimitoare. Sensibil, prietenos și cu un fler extraordinar pentru scris, Ryan își caută propriul drum, chiar dacă el nu este conștient de acest lucru .
"Asta trebuie să fie iubirea: când tot restul lumii ar putea să dispară prin implozie, iar ţie nu ţi-ar păsa, atât timp cât ai avea-o pe acea persoană alături de tine."
 
       Mai mult decât o poveste de dragoste, este o lecție frumoasă despre  moralitate și speranță. Viețile a doi adolescenți din lumi total diferite, dar fiecare cu probleme de familie. Multe subiecte importante sunt atinse de McGarry: de la asteptarile pe care alții le au de la  noi, presiunea de a trăi după aceste așteptări, dorința de a ne mulțumi părinții și de a căuta sprijinul lor, în ciuda neînțelegerilor și dezacordurilor, căutarea unei iubiri  adevărate și sincere, dorința de a încerca, teama de eșec, homosexualitatea, droguri, violență, prieteni. Toate aceste aspecte sunt abordate de autor și oferă poveștii o profunzime și o sensibilitate reală.
        „Îndrăznește să iubești” nu este o carte moralizatoare, Beth nu este perfectă. Katie McGarry nu a vrut să primescă  mesaje de genul " drogurile sunt rele", dar există copiii  care pot urma o cale diferită de cea a părinților lor. Unele scene sunt dure și reflectă realitatea pentru mulți tineri.
Concluzia: Personaje magnifice, povești minunate. Un alt succes pentru Katie McGarry!

6 comentarii:

 1. Ce carte frumoasa - cel putin din cate ai prezentat-o. Nu pare o poveste cliseica de dragoste! Trecuta pe lista mea. Multumim!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. este o frumoasa, mult mai interesanta decat am crezut cand am cumparat-o. Si cred ca iti va place foarte mult.

   Ștergere
 2. Ma pregatesc sa cumpar aceasta carte. Momentan citesc Dark Revenge...pe Wattpad..este o aplicatie pentru scriitori anonimi..am gasit carti superbe acolo. De cate ori pot citesc :))))
  :*iti doresc o saptamana minunata

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc , asemeni!
   Este o carte frumoasa si cu siguranta o vei iubi. Asteapta sa prinzi o reducere...
   Am sa caut si eu aplicatia, nu stiam de ea.
   Multumesc pentru vizita!

   Ștergere
 3. Ai citit printesa gheturilor de Camilla Lackberg? Cum ti s-a parut? Am inteles ca se aseamana cu Sora de Rosamund L.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da am citit . Printesa gheturilor este o carte politista. Mi-a placut subiectul dar are un stil greoi . Mi-a luat mult timp sa o citesc.

   Ștergere