sâmbătă, 1 martie 2014

Scandal în primăvară - Lisa Kleypas


Sinops  Dupa ce au petrecut trei sezoane la Londra, tatal lui Daisy Bowman i-a spus ca trebuie sa-si gaseasca neaparat un sot. Acum. Iar daca Daisy nu va fi în stare sa gaseasca pretendentul potrivit, se va casatori cu barbatul ales de el, nemilosul, distantul, Matthew Swift. Daisy este îngrozita. Se hotaraste sa se marite cu oricine, numai cu Matthew nu...
Dar nu a luat în calcul sarmul neasteptat a lui Matthew... sau senzualitatea arzatoare care le va scapa curînd de sub control, amîndurora. Iar Daisy va descoperi ca cel pe care l-a urît dintotdeauna, ar putea fi chiar barbatul visurilor ei. Dar chiar în momentul în care decide sa i se abandoneze, este descoperit un secret scandalos... un secret care i-ar putea distruge atît pe Matthew, cît si iubirea lor, irezistibila si pasionala, care depaseste cele mai salbatice fantezii ale lui Daisy.
„- De-a lungul anilor am strins mii de amintiri, fiecare privire,
fiecare cuvint pe care mi l-ai spus. Toate vizitele, toate cinele in
familie, toate vacanţele - de-abia aşteptam să trec pragul şi să te
văd. Zimbi amuzat. imi plăcea să te văd ţinindu-le piept celor din
familia ta. Ai reprezentat intotdeauna orice mi-aş putea dori de la o
femeie. Şi te-am dorit din secunda in care te-am cunoscut.”
Impresiile mele  : Frumos, frumos, frumos!  Această carte care închide  istoria celor patru domnisoare îndrăzneţe a fost foarte interesantă . Am sacrificat câteva ore de somn ca să o  termin, dar a meritat.  Lisa Kleypas este un geniu, de tipul celor care, atunci când pune mâna pe condei ,  scrie capodopere ale genului history romance.  Ea reușește nu numai să scrie coerent despre o  epocă trecută, dar reușește să amestece trecutul  și prezentul într-o singură dimensiune , cea a dragostei si pasiunii.
                 Daisy este cea mai excentrică  dintre  domnisoarele  îndrăzneţe. Daisy ha uno spirito singolare, ha una natura appassionata e sognatrice, una ragazza romantica. Ea  are un spirit unic, un caracter pasionat și este o visătoare, o fată romantică. Una donna che segue il suo cuore e che nella vita si vuole accontentare e per lei vuole solo dell'uomo che la faccia sentire amata e protetta senza riserve. O femeie care îşi urmează inima și care doreşte să se căsătorească doar cu un bărbat care o va face să se simtă iubită și protejată necondiționat. Non si accontenterebbe di meno. Nu se va mulțumiți cu mai puțin. Questa protagonista che negli altri romanzi era solo poco più di una comparsa, messa in ombra dalla sorella Lillian, è sbocciata in questo libro in tutto il suo splendore e mi ha stupita. Acest personaj în celelalte cărţi a fost un pic umbrită de sora ei Lillian, dar în această carte ,a  înflorit  în toată splendoarea ei și m-a surprins. Per quanto riguarda il personaggio maschile molte che hanno letto il romanzo dicono che Matthew è abbondantemente surclassato da Marcus ma non sono assolutamente daccordo.
             Matthew Swift este adorabil. Un amestec perfect din primii trei protagonişti masculini,la care se adaugă  o notă  de mister .Ironic și sincer ca Hunt, elegant și puternic ca Westcliff, afectuos ca și St Vincent,  şi dacă adăugați dulceața dragostei  pentru Daysi... ei bine e irezistibil!  Este foarte dulce atunci când admite că el o iubește pe Daisy de prima dată când a cunoscut-o și a acceptat invitația tatălui ei  numai să o  vădă din nou. Foarte romantic. In più Matthew è molto intelligente e onesto che nel suo dilemma interiore tra razionalità e passione è descritto con perfetto realismo.  Am zâmbind când el a recunoascut că  păstrează  o șuviță de păr de  la Daisy de 10 ani .  Molto romantico. În plus, Matthew este foarte inteligent și cinstit iar  lupta lui interioară între rațiune și pasiune este descrisă cu un realism perfect        
            Spre marea mea încântare , m-am reîntâlnit cu Annabelle , Simon şi fiica lor Isabelle, Lillian și Marcus împreună cu fiica lor Merritt , și apoi Evangeline şi Sebstian, care vor  deveni de asemenea, părinți.
Concluzia:  Un roman intens și pasional despre  valoarea viselor  și dorințelor .
 
„-Dar dorinţa ta care a fost? o intrebă el trecindu-şi degetele prin părul ei.
- Să găsesc bărbatul potrivit cu care să mă mărit. Zimbetul ei
plin de tandreţe făcu ca inima lui să se oprească in loc. Şi atunci ai
apărut tu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu