duminică, 26 ianuarie 2014

Sherlock - Sezonul 3 ( adaptare BBC 2014)


 
Titlu original: Sherlock
Anul: 2014
Director: Mark Gatiss , Steven Moffat (Creator), Paul McGuigan, Toby Haynes
 Nr. Episoade: 3
Regizat de Mark Gatiss, Steven Moffat , Paul McGuigan,
Scenariu: Mark Gatiss, Steven Moffat, Steve Thompson
Adaptare dupa: Arthur Conan Doyle
Gen: Mister   
Recenzia primelor sezoane :AICI
         
          După o lungă așteptare am vizionat  al treilea sezon din această serie superbă de  la BBC. Y sin duda el deseo era grande, después del final de la segunda temporada en la que parecía que Sherlock moría siguiendo la estela de su acérrimo enemigo Moriarty, y todo ello sucedido ante los pasmados ojos de su buen amigo, Watson. Nerăbdarea cu care am aşteptat noul  sezon  a fost mare, mai ales după sfârșitul celui de al doilea sezon, care arata că Sherlock a murit  (în urma uneltirilor  lui  Moriarty), în fața ochilor uimiți ai bunului său  prieten, Watson.
        Acest sezon  este din nou împărțit în trei episoade a câte 90 de minute fiecare. En el primero de ellos, y el que me parece más flojo de los tres, reaparece Sherlock en la vida de un Watson, más pendiente de su actual relación sentimental, que de lo que realmente está sucediendo a su alrededor. În primul rând mi se pare cel mai bun sezon  dintre cele trei.  Povestiri noi, noi adaptări ale operei lui  Conan Doyle, au pus personajele noastre preferate în diverse situaţii. De data aceasta cazurile sunt oarecum neclare, în plan secund ,  pentru a accentua dinamica relaţiei Watson – Sherlock .
Sezonul este foarte amuzant și conține mai multe surprize ca revenirea lui  Moriarty, o relație scurtă a lui Sherlock  cu domnișoară de onoare a lui Mary Watson  sau fan clubul  detectivului care încearcă să afle  ce s-a întâmplat cu el. John Watson va fi indirect obiectul unei mici psihanalize și Sherlock va căuta indicii sub influența alcoolului.
   Episodul 1
          La doi ani după dispariţia sa ,Sherlock revine energic și ambițios, dar  marea întrebare este : "Cum şi-a înscenat Sherlock Holmes propria moarte:" Vom vedea mai multe reconstituiri despre ce s-a întâmplat, bazate pe teoriile cele mai sinistre ale unui fan club al detectivului , dar nimic nu este clar.  Andrew Scott se întoarce pentru a da viață lui Moriarty și este introdus un nou personaj  delicios: Mary, viitoarea doamnă Watson, interpretată de Amanda Abbington . Marea surpriză a acestui episod este întâlnirea cu părinții  lui Sherlock și Mycroft .
            Reuniunea dintre cele două personaje principale este hilară. Punctată de izbucnirile violente  a lui  Watson, explicațiile sunt date cu pipetă, în doze mici . Este foarte clar că Sherlock are nevoie de Watson, care este prietenul lui ,dar el este încă cineva care nu are absolut nici o idee  despre  natura umană, este un egoist și poate fi un pic cam dobitoc.Cumberbatch face o treabă excelentă, reușind să facă  din marele detectiv  un personaj foarte excentric. Cu toate acestea, nu trebuie  să uităm de interpretarea magistrală a lui Freeman . Watson are o anumită personalitate, a trecut prin multe, a fost soldat și doctor militar , nu este  o persoană  care îşi să arate uşor  emoțiile.  Învierea bruscă a Sherlock este o sarcină dificilă,  dar  Freeman, reușeşte  să arate fiecare nuanță a personajului său. Bravo.
          În  timp ce  Sherlock face vizite puţinilor săi  prieteni, John  se gândeste dacă să îl ierte  sau nu pe cel mai bun prieten al lui.  Iertarea vine după ce îşi  vede viața pusă  în pericol din nou . Așa cum ne-am obişnuit, noul personaj negativ este prezentat la sfârșitul episodului  fără ca  apariția sa  să clarifice mult despre cine este el.
Episodul  2
În episodul al doilea  , cu siguranta cel mai amuzant episod al seriei, are loc nunta lui John cu  Mary . Spre surpriza lui Sherlock, cel mai bun prieten al său , John , îi vă cere să fie cavalerul său de onoare . În  discursul tradițional  pe care îl ţine cavalerul de onoare, Sherlock reconstituie mai multe povești care ajung să  formeze un caz . Punctul culminant al episodului  este  beția și investigaţia desfăşurată   în stare de ebrietate  de Sherlock .
În acest episod  sunt scene hilare, situații complet suprarealiste și  în general, este foarte distractiv.Adică, mă îndoiesc că e ceva mai britanic decât Sherlock și John  la Londra sau  gardienii de la Palatul Buckingham        
     
 
          Episodul 3

        Fiecare dintre cele trei episoade  din acest al treilea sezon a lui  Sherlock a fost diferit de cel anterior. Scenariştii  Moffat și Gatiss au reușit să avanseze trei povești foarte diferite, dar legate cu înțelepciune.  Bărbatul misterios care l-a răpit  pe Watson, în primul episod se dovedește a fi un mogul media care ştie secretele a jumătate din Anglia. Trebuie să recunosc că Lars Mikkelsen face o treabă excelentă cu un personaj negativ, care merge mult dincolo de a fi un personaj  rece și calculat.Magnussen este  înfiorător, o persoană care îţi dă frisoane . El  este un om care se crede  invincibil. Evenimentele din  acest episod într-o anumită măsură, confirmă această afirmație, dar surpriza  vine  din  altă parte.   Mary Watson  nu este Mary Watson. Ea este o femeie  cu un  trecut întunecat.
          In plus, acest episod , urmează tendința generală a sezonului de  a explora personajele mai departe. Știm mai multe - sau cel puțin scriitorii ne permit – despre  cum a fost copilăria lui Sherlock și mai presus de toate, modul în care funcţionează "palatul minţii" lui, care este  atât de des "văzut" de la exterior. Într-adevăr aflăm detalii despre  Sherlock  cînd era mic, cum a fost copilaria ta cu Mycroft, și de ce a devenit ceea ce este acum .
        În concluzie, în ciuda îndoielile mele  ,Sherlock este  o serie  strălucitoare care  nu m-a dezamagit. În acest sezon elementul cheie sunt personajele  , iar misterul  , suspansul este mai mult în fundal. Aştept cu nerăbdare urmatorul sezon şi sper ca acestă să aibă mai mult de 3 episoade.

2 comentarii:

  1. Intotdeauna mi-a placut Sherlock. Acum cateva luni am recitit "aventurile" sale si pur si simplu m-a infiorat gandul ca daca Conan Doyle s-a inspirat din realitatea criminalitatii victoriene inseamna ca lumea este mai bolnava decat ne place sa credem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca din cele mai vechi timpuri au existat psihopati , criminali etc. Acum in prezent ne place sa punem eticheta pe tot ce ne inconjoara , avem mai multa libertate ...Zilele trecute am vazut un film cu atiunea plasata in Evul Mediu si m-am infiorat .Nu cred ca as fi supravietuit in acele timpuri...

      Ștergere