duminică, 5 ianuarie 2014

Moartea vine la Pemberley (adaptare BBC 2013)

  


Moartea vine la Pemberley este o adaptare dupa cartea  scrisă de PD James , inspirată din opera lui Jane Austen.Esse livro foi lançada no Reino Unido em 2011, mas só agora veio dar rebuliço com ele. Cartea a fost lansată în Marea Britanie în 2011 .
Povestea urmează pe  Elizabeth ( interpretat de Anna Maxwell Martin) și domnul Darcy, (Matthew Rhys) la șase ani după evenimentele din cartea lui Austen. Cei doi locuiesc la Pemberley împreună cu fiul lor.
Cu toate acestea, liniştea  basmului pe care toți cititorii lui  Austen şi  l-au imaginat,este distrusă atunci cand  Lydia (Jenna Louise Coleman)sora Elizabethei, vine la Pemberley neanunţată , ţipând că soțul ei, George Wickham, a fost ucis.
            Reamintesc  că în  povestea originală Mândrie şi Prejudecată , dl Darcy îl disprețuiește profund pe  Wickham. O investigație începe,  trezind suspiciuni și revelevând  secrete adânci  şi întunecate.

O enredo é o seguinte: Elizabeth e Darcy estão casados a seis anos e tem dois filhos (*_*
              Nu am citit cartea scrisă de P.D. James , deci  nu pot să îmi dau  cu părerea, dacă este o adaptare fidelă sau nu. Pot să spun doar că am avut o idee greşita, crezând  că Wickham a fost ucis, dar nu, a fost   prietenul lui Denny.În ceea ce privește distribuția, mi-a fost dificil să mă  obișnuiesc cu fețele noi care interpretează personajele noastre cele mai iubite, dar mi-a plăcut foarte  mult Lydia Bennet și dl Wickham în special . Mă simt obligată să menţionez  faptul că personajele principale m-au  dezamăgit. Matthew Rhys are frumuseţea lui, dar aproape toţi  ceilalţi actori sunt  mai inalti decat el. Eu pe Darcy a lui Jane Austen întodeauna mi l-am imaginat un bărbat înalt... Și Elizabeth? Oameni buni, Elizabeth s-a căsătorit la  21  de ani iar acţiunea acestei  adaptări are loc la şase ani după căsătorie. Elizabeth Bennet interpretată de Anna Maxwell Martin (care are  36de ani ), arată foarte bătrână și obosită.
          Acestea fiind spuse,în ciuda rezervelor mele , mi-au placut scenele dintre Darcy și Elizabeth care  sunt fericiți și îndrăgostiţi.Cred că orice fan Jane Austemnşi-a imaginat viața ca tineri  căsătoriţi a lui  Darcy și Elizabeth, el desigur soț iubitor și tată .Viața lor conjugală a fost  ca un vis devenit realitate pentru un fan Mândrie şi Prejudecată .
            Finalul este unul clasic „şi-au trăit fericiţi până la adânci  bătrâneţi” . Elizabeth este insarcinata pentru a doua oară, Lydia şi  Wickham pleacă în America, Georgiana se căsătoreşte , Darcy îşi salvează numele de la dezonoare.
 

Un comentariu:

  1. Frumos si eu mai am un episod de vazut. Nici mie nu imi place de actorul si actrita din rolurile principale. Dar Wickham este superb! :)

    RăspundețiȘtergere