luni, 27 august 2012

Ratacire - Lauren Kate


Titlu: Rătăcire ( Damnare #2)
Titlu original: Torment ( Fallen #2)
Autor: Lauren Kate
Pagini: 333
Editura: Litera


,,Daniel îşi întoarse privirea de la golf. Ochii îi erau la fel de înneguraţi precum ceaţa deasă ce învăluia plaja Sausalito, la fel ca apa agitată ce lovea nisipul de sub picioarele lui. Nu mai era nici urmă de violet în ochii lui; simţea asta. Ea era prea departe.”


             Încă o dată, Kate  impleteste  mitologia cu drama adolescentilor , intr-un cadru nou dar la fel de interesant. Luce a trecut de la greutatile dure ale școlii de corectie la viață privilegiată într-o școală privată din  California de Nord . La aceasta scoala se bucura de multa  libertate împreună cu Nephilim (copii ingerilor cazuti).
Ratacire combină cu măiestrie  , amintirile din vietile anterioare ale  Lucindei , un inamic nou, ciudat și o scenă de bătălie epică .
Draga Luce,
                 Mi-a placut  povestea de  dragoste dintre  tine și Daniel când ați fost la Sword & Cross,dar acum cand esti la  Shoreline totul devine  un pic ... umm ... ciudat. Stiu ca esti confuza   si e dificil pentru ca ai fost   aruncata   în mijlocul unei lumi despre care nu stii nimic. Înțeleg ca este  frustrat, dar chiar trebuie   sa faci totul extrem de greu pentru  Daniel? Tipul a trait ,,o mie de vieti” in chin,  tocmai pentru că  este indragostit fara speranta de tine. Te-a  pierdut de atâtea ori înainte incat acum este hotarat  sa faca totul pentru a te proteja! Nu poți să ai puțină încredere că el face ceea ce este cel mai bine pentru tine?
               Trebuie sa iti marturisesc ca  imi plac   prietenii pe care ti i-ai facut la scoala noua.  Miles  este atât de drăguț și ii pasa cu adevarat de  tine. Colega ta de cameră, Shelby, pare un pic,,tepoasa”la inceput   dar am descoperit  pe parcursul cartii ca este o persoana buna  .Mi-au plăcut de asemenea, profesorii. Având un înger și  un demon profesor  trebuie să fie într-adevăr ... interesant.
        În încheiere Luce, am înțeles complet de ce sunt sub semnul întrebării lucrurile ce  se petrec in viata ta, dar poate că este timpul să ai un pic de credință/incredere .  Sper că în viitor, lucrurile se vor indrepta  și ii  vei  oferi  lui Daniel șansa de a încerca să explice unele lucruri înainte de a sări  direct la concluzii .
              Aștept cu nerăbdare să citesc despre  aventurile tale în viitor și sper ca iti vei urma inima  .
Cu stimă,
 Elena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu