miercuri, 8 august 2012

De - as avea un sot cat o musca . . . Hatice Meryem

ISBN:
Editura: All
Anul publicării: 2012
Pagini: 97
Format: 13x20

De-as avea un sot cat o musca…nu este o poveste. Este un sir de istorii fermecatoare, un sirag de vieti pe care le viseaza orice femeie, o claviatura in care fiecare clapa rezoneaza trist, vesel si fericit in acelasi timp.

 Citate

,, Daca as fi sotia unui betiv… intr-o noapte ploiasa, lipita de scaunul din colt, de la geam, as asculta diferitele melodii ale apei care curge pe burlane, iar usa s-ar tranti tare-tare in timp ce-l astept pe sotul meu.
Daca as fi sotia unui portar …intr-un bloc de apartamente…in fiecare seara as gati mancaruri cu usturoi, umpland tot holul de miros.
 Daca as fi sotia unui pititc.. cu siguranta m-as indragosti de el.As crede fara motiv , in senzatia ca toata lumea e impotriva relatiei noastre, relatie greu de inteles de catre cei care privesc de afara; mi-as inalta sufletul cu aceasta senzatie puternica, prin care lipsurile sunt prelungite si ajung invizibile.
Daca as fi sotia unui imam…si sotul meu imam, ca toti imamii muritori de pe fata acestui pamant, ar da importanta lucrurilor lumesti, si eu as semana cu sotiile celorlalti imami, as trai fericita si m-as bucura de viata in lumea asta trecatoare;Daca as fi sotia unui curier…Intr-o zi de iarna, in care  frigul toaca marunt-marunt omul, parcand motocicleta intre doua strazi aglomerate, langa o banca, si chiar  intr-o zi insorita, sub un nuc cu umbra deasa, crezandu-ma un om liber, fara sa bag in seam ape nimeni, as dori sa fiu in visul scurt si cald pe care sotul meu curier il are.
Daca as fi sotia unui dulgher … as avea o viata plina de secrete si rabdare. Plina de secrete asemenea copacului caruia nu I se mai aude vocea pana nu este doborat de taietor, pana nu este batut de ciocan si pana nu este taiat de ferastrau.
Daca as fi  sotia unui gardian… nu m-as trezi prea de dimineata in zilele de iarna, nu as aprinde soba cu o mana de vreascuri verzi , nu as iesi de sub plapuma de indata ce as auzi apa fierband in ceainic si nu l-as lasa sa-mi atinga obrazul cu obrazul lui, nu as aduna ciorapii aruncati seara peste tot, nu as spala pantalonii pantalonii, camasa , chilotiisi maioul ingalbenite de zecile de zile de purtare, si nu le-as aseza in ordinepe un fotoliu, ci as deschide un ochi si m-as uita la sotul meu pe sub plapuma calduroasa trimisa de mama de la tara, intorcandu-ma de pe-o parte pe alta privindu-l de parca ar fi un strain.
Dar eu nu sunt sotia nimanui! Maine voi deschide ochii iar ochii intr-un loc oarecare pe pamant. De departe va ajunge pana  la mine o frumoasa melodie. Ma voi intinde si voi casca pregatindu-ma pentru lume.Voi fi multumita ca sunt in picioare si in viata."
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu