marți, 11 februarie 2020

Acolo unde cânta racii - Delia Owens

 
An aparitie: 2020
Autor: Delia Owens
Categoria: Literatura Universala
Editura: PANDORA
Nr. pagini: 448

 

 

 Anul 1969. Zonele umede din Carolina de Nord. Statele Unite. În mlaștini, este găsit corpul unu tânăr. Se dovedește că bărbatul a căzut din turnul de observație. Dar ceva nu se potrivește și șerifului orașului cercetează o crimă. Suspiciunea cade asupra unei fete numită Fata Mlaștinii - Kya Clark - care evită contactul cu locuitorii din apropiere de ani de zile. Este o poveste despre ea. Despre copilăria ei, despre singurătate și căutarea iubirii.
A comis Kya crima de care este acuzată?
                  Delia Owens îl duce pe cititor direct în adâncurile sălbatice și umede din Carolina de Nord și din primele momente încântă cititorul cu descrieri ale acestui colț întunecat al naturii. Ajungem imediat în lumea Kyei pentru a merge cu ea într-o barcă pe Bayou, colectăm trofee misterioase și ne ascundem de ochii celorlalți. Delia Owens a creat lumea uimitoare unde o fată pe care nimeni nu și-a dorit-o și nu o dorește, pe care toată lumea a părăsit-o și-a găsit loc de refugiu. De la pagină la pagină descoperim o poveste despre maturizare, despre alteritate, dar și, poate, despre o crimă. Și conține toată singurătatea mlaștinilor, alături de nevoia crescândă de intimitate și iubire care nu poate fi satisfăcută.
                   Întregul complot transmite un mesaj puternic despre supraviețuire,depășire, modul în care un mic ajutor face o diferență uriașă în viața celor care nu au nimic, și despre cât de crudă poate fi societatea și că DA, este posibil să contracarați toate obstacolele și să aveți succes în viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu