luni, 4 martie 2019

Negustorul de manuscrise - John Grisham

An aparitie: 2018
Autor: John Grisham
Categoria: Literatura Universala
Editie: Cartonata
Editura: RAO
Nr. pagini: 306


John Grisham este un maestru indiscutabil specializat în thrillerele juridice. Fanii din întreaga lume îl iubesc pentru romanele sale pline de tensiune și secrete. Totuși de această dată, am fost surprinsă de faptul că scriitorul a decis să schimbe puțin tema abordată.
Aceasta este povestea furtului celor cinci manuscrise ale lui F. Scott Fitzgerald, autorul american cunoscut mai ales pentru că a scris Marele Gatsby. După ce au fost furate de la Universitatea Princeton, aceste manuscrise intră în circuitul ilegal de vânzare al cărților și a altor opere rare. Pentru a încerca să evite plata unei cereri de milioane, asigurătorul implicat o angajează pe Mercer Mann pentru a încerca să intre în cercul de cunoștințe a lui Bruce Cable, un distribuitor de cărți rare și la mâna a doua, suspectat că ar putea fi în posesia documentelor.

”Secretele tale rămân ascunse. Nu cred că există cineva căruia vreau să îi povestesc.”

Romanul lui John Grisham se bazează pe un fapt real. Într-adevăr, Departamentul de cărți și Colecții Rare de la Universitatea Princeton păstrează manuscrisele originale ale romanele lui F. Scott Fitzgerald, și alte documente lăsate de fiica scriitorului.
Cazul este detaliat la minut, o operațiune reală de comando care nu neglijează nici un detaliu. Activitatea de investigație a societății de asigurare care nu rămân pasivă, pentru a evita plata despagubirilor mari este, din cunoștințele mele, foarte puțin folosită în romane și aduce o notă de originalitate acestui thriller.
„Negustorul de manuscrise” este un roman delicios care m-a uimit din mai multe motive. Pe de o parte, pentru că este o poveste interesantă care captivează și al doilea rând, pentru că vorbește despre scriitori, librării, cărți rare, iubitorii de literatură ... o lume de care cu siguranță fiecare cititor este interesat.
Am citit „Negustorul de manuscrise” la momentul perfect, aproape ca și cum cartea m-ar fi ales. După ce am început-o, nu puteam să o las din mână. Este o carte cu un ritm bun, personaje bine dezvoltate și o poveste captivantă care se termină într-un mod perfect. John Grisham este foarte bun să lase cititorul să plutească în ignoranță a ceea ce se ascunde la suprafață, iar acțiunile și forțele motrice ale indivizilor au devenit clare pentru mine ca cititor mai spre sfârșit.
Bilanțul final a fost extrem de pozitiv. Cu siguranță vreau să citesc și alte cărți ale acestui autor. Mulțumesc editurii Rao pentru exemplarul oferit.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa

2 comentarii:

 1. Nu am citit această carte de John Grisham, însă este un autor foarte bun. Nici nu știam de ea, mulțumesc mult de recenzie! Eram oricum în pană de idei cu cărțile :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este ultima carte a autorului, adusa de editura Rao sa ne incante. Este un pic diferita de stilul cu care ne-a obisnuit Grisham, dar merita!

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere