vineri, 14 iulie 2017

Perfect - Judith Mcnaught
Autor: Judith Mcnaught
Editura: Miron
An aparitie: 2015
Numar de pagini: 463


Romanul „Perfect“este al doilea titlu din seria „Oportunități“. Saga este formată din patru volume: „Atracție periculoasă“, „Perfect“, „Șoaptele nopții“ și „Cineva să mă apere“. Totuși, cărțile din seriile scrise de Judith McNaught pot fi citite aleatoriu, pentru că fiecare carte se concentrează pe un cuplu diferit. Personajele create de autoare au apariții scurte în alte cărți ale seriei, dar nu e un aspect care compromite lectura dacă nu urmați ordinea „corectă“.
În romanul„Perfect“, Judith McNaugh ne spune povestea lui Zachary Benedict Stanhope, descendent al unei familii bogate americane, și a tinerei Julie, o profesoară, cu un trecut  foarte diferit de cel a lui Zack.
Julie a crescut în mai multe centre de plasament și a suferit mult, dar când era copil a fost adoptată și a primit multă dragoste din partea familiei Mathison. De atunci, ea s-a comportat într-un mod exemplar, devenind un profesor respectat, având o viață liniștită. Ea este dulce, bună și iubitoare; dar are o anumită personalitate și un anumit nivel de încăpățânare. Întotdeauna caută cu sârguință să ramburseze dragostea primită.
Zachary Benedict a fost un regizor și actor celebru, căsătorit cu un star de cinema și a dus o viață de glorie, dar nu a fost niciodată cu adevărat fericit. A doua zi după prinderea soției sale în pat cu un actor, ea este ucisă și Zachary sfârșește prin a fi principalul suspect pentru că avea motive personale, fiind condamnat la 45 de ani de închisoare.
După cinci ani de închisoare el decide să fugă după un plan bine pus la punct, dar un incident care se sfărșește cu răpirea Juliei, îl forțează să rămână ascuns în munții din Colorado. Julie a vrut să facă o faptă bună și să ia cu mașina un tânăr, dar ajunge în mijlocul acestui dezastru.
Paralel  cu povestea lui Zack și Julie, se întâmplă o reconstrucție a relației unui  alt cuplu, fratele Julie, Ted și fosta lui soție Katherine, au avut o căsătorie care a eșuat, dar sentimentele care i-a legat sunt încă puternice. Vom  fi martorii efortului pe care îl depune cuplul când încearcă să își reconstruiască relația, a regretelor care o macină pe Kate, care se învinovățește pentru eșecul căsătoriei.
În ceea ce privește personajele principale, amândoi sunt astfel prezentați, încât este imposibil să nu te îndrăgostești de ei. Aici există una dintre acele cazuri rare în care atât protagonistul masculin cât și cel feminin cuceresc deopotrivă. Ea, Julie, este atât de dulce și luminoasă, și are o poveste de viață care sensibilizează, astfel încât este inevitabil  să nu cazi prizonier sub vraja ei. E una din acele eroine despre care mulți dintre noi le place să citească, adică, o femeie puternică, inteligentă, curajoasă, determinată, simplă, dulce, generoasă și care are atât de multe de oferit. Si el, Zack, este un om care a trebuit să se ia totul de la zero, după ce a fost expulzat din familia lui bogată și rafinată. El a mers înainte, datorită norocului și talentului, pe care, la început,  nici chiar el nu știa că le are. Timpul a trecut, norocul l-a părăsit, viața lui s-a cufundat în dizgrație, dar încă a rămas un luptător. Zack trece prin situații dificile și este în căutarea dreptății într-o lume care i-a arătat la greu doar nedreptate și neîncredere. Dar adevărata lui esență este faptul că este atât de sensibil și atât de dornic  de afecțiune. Nu pot spune mai multe despre personalitatea lui să nu vă stric plăcerea de a îl cunoaște pe Zack Benedict.
Povestea de dragoste care se desfășoară aici, este atat de intensa incat am suferit alături de personaje. Este foarte dificil să rămâi indiferent. Există un amestec de iubire și suferință, problemele nu se rezolvă cu ușurință, și trebuie să treacă prin mai multe provocări și obstacole pentru un final fericit, care în anumite momente pare imposibil.
Pentru cei care au citit deja „Atracție periculoasă“, prima carte din seria „Oportunități“ , știu că autoarea folosește primele capitole pentru a pune bazele, folosind poveștile de viață ale protagoniștilor înainte de a ajunge la maturitate; permițându-ne astfel să descoperim și să înțelegem mai bine de ce sunt așa cum sunt, prin ceea ce au trecut până ajung la punctul în care viața lor se intersectează. Unele părți pot provoca frustrare deoarece au un ritm lent, dar  apoi, pe parcus, realizăm că este important să nu ratăm nici o etapă.
Conexiunea dintre primele două cărti ale seriei, este realizată prin prezența lui Matthew Farrell, care este prieten cu Zack. Matt administrează, de asemenea, averea lui Zack; astfel încât vom auzi despre Matt și Meredith în unele părți importante ale acestei cărți.
În cele din urmă, cred că este de la sine înțeles că eu vă recomand acest roman. Este o poveste care m-a făcut să experimentez alături de protagoniști diferite sentimente și senzații, cum ar fi trădare, nedreptate, lăcomie și obsesie. În timp ce mă bucuram de povestea de dragoste dintre Julie și Zack, am trăit, de asemenea, momente de mare tensiune  atunci când intrigile nu își găseau rezolvare, astfel încât în timp lectura a fost un exercițiu de intuiție pentru a vedea dacă în cele din urmă suspiciunile mele au fost corecte sau nu. Fiecare scenă mi-a tăiat răsuflarea și m-a lăsat disperată să știu ce se va întâmpla. Uneori eram sigură că lucrurile au fost într-un anumit fel, dar  cîteva rânduri îmi dădeau teoriile peste cap. Personajele s-au maturizat pe tot parcursul narațiunii și au devenit oameni mai buni care au învățat din propriile greșeli.
„Perfect“ este o poveste frumoasă despre bunătate și, desigur, iubire. Am fost complet uimită de aceste personaje incredibile și traiectoriile lor de viață. Și, ca întotdeauna, Judith McNaught mi-a arătat o poveste bogată și foarte bine dezvoltată.

Mulțumesc  EDITURII  MIRON  pentru  exemplarul trimis spre  recenzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu