duminică, 26 februarie 2017

Te las să pleci - Clare MackintoshAn aparitie: 2016
Colectie: Fiction Connection
Editura: TREI
Nr. pagini: 508


Uneori este greu să rămân indiferentă față de entuziasmul unui număr mare de cititori față de anumite cărți. Curiozitatea mea este greu de stăpânit și nu mă pot linişti  până când nu citesc şi eu acea carte și înţeleg ce a generat valul de entuziasm. “Te las  să pleci” este o asfel de carte; după ce am citit mai multe comentarii pozitive și am observat că aceasta este o carte cu un rating bun pe Goodreads, mi-am dorit aproape imediat să o citesc.
 “Te las  să pleci” este o poveste în care autorul se joaca cu mintea și  emoțiile noastre. O poveste  în care trebuie să ai puțină răbdare pentru a ajunge la cea mai bună parte, dar odată ce ai ajuns la acest stadiu, nu există nici o cale de întoarcere.
Totul incepe cu moartea unui copil în urma unui accident de maşină. Noi urmărim durerea de neimaginat a mamei și desfășurarea anchetei poliției - din moment ce conducătorul auto a fugit de la locul accidentului. Și povestea continuă  şi urmează această femeie care şi-a văzut universul  sfâșiat și a decis să înceapă o nouă viață în Țara Galilor.  Timpul trece și nu există nici un progres în acest caz. Dar , Ray Stevens  inspectorul detectiv responsabil, nu renunță ușor. Și mai devreme sau mai târziu  va găsi vehiculul implicat în accident, precum și proprietarul acesteia ... 
 “Te las  să pleci “este un roman format din două părți distincte, separate printr - o revelație, care schimbă tot ceea ce ştia cititorul. Povestea debutează cu un prolog care ne promite o poveste plină de mister și răsturnări de situație  dar primele capitole sunt un pic cam lente.  Cu toate acestea, chiar și în cea mai lentă parte, vom absorbi tot ceea ce implică moartea unui copil .  Detectivul Ray Stevens și colega sa  Kate trebuie să rezolve această crimă, chiar și fără nici un indiciu,  şi ne arată și cât de mult doresc să prindă persoana care a comis o astfel de atrocitate.
Un aspect care a atras de asemenea atenția mea în această carte a fost abilitate autorului în combinarea vieții personale a detectivilor cu viața profesională. Ray Stevens este căsătorit cu Mags, o fostă polițistă care a părăsit poliţia pentru a  creşte cei doi copii minori ai cuplului . Avem acces direct la problemele personale cu care se confruntă  Ray, problemele lor de familie cu copilul mai mare, rutina de zi cu zi în căsnicia lor....
Pe de o parte avem Ray, Kate și toți agenții implicați în acest caz, pe de altă parte, avem pe Jenna. Un artist care a renunțat la sculptură și a făcut o schimbare dramatică. Jenna se mută în Ţara Galilor unde îşi ocupa timpul liber făcând fotografii,  artă  pe care o transformă într-un  mijloc de trai.   Jenna este un personaj prin care autorul a creat un sentiment de durere și disperare atât de real încât cititorul se gaseste infectat cu aceste sentimente și este atras într - o lume dramatică plină de emoții. Pentru un moment , am uitat că aceasta este o ficțiune și toate acele sentimente descrise le-am simţit  pe pielea mea.  Personajele sunt atrăgătoare și sunt profilate atât de puternic încât vine un punct in care chiar putem simți sau gândi ca ei. 
Clare Mackintosh are un fel de scris simplu şi fluid, care ne ajută foarte mult să înțelegem toate etapele unei investigații de lungă durată și complicate. 
Concluzia: Am iubit  această carte! Ceea ce mi-a placut a fost  că m-a surprins atât de mult. Cu un complot uluitor care m-a umplut de neliniște și de frică, întreruptă de un sentiment de compasiune și durere, am simțit imediat o empatie puternică pentru  unele personaje și ură de moarte pentru altele!  " Te las să pleci "este un roman în care sunt atinse probleme ca  violență domestică, pierderea celor dragi și vindecarea. In plus, este, de asemenea, despre modul în care îi judecăm greșit de multe ori pe unii  oameni, cât de ușor îi judecăm pe alții, bazîndu-ne  pe stereotipuri, pe primele impresii sau bârfe .
Pentru cei cărora le plac thrillerele psihologice, cred că "Te las să pleci" , este una dintre cele mai bune cărți care sunt în prezent în librării.  Nimic din această carte a fost lăsată la voia întâmplării și, după ce înaintăm cu lectura, acest lucru este vizibil.

“Te las să pleci” mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi . 

4 comentarii:

  1. Multumesc de recomandare. Straniu dar sunt tentata de o astfel de carte. De regula genul acesta nu ma reprezinta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa fie pe placul tau! Te las sa pleci, este o carte cameleon. La inceput crezi ca este cea mai plictisitoare carte care ti a cazut in maine, ca aproximativ la jumatatea ei sa te intrebi: ce naiba se intampla?? ce ti a scapat???

      Ștergere