vineri, 15 ianuarie 2016

Rivali - Penelope Douglas Produs publicat in 2015 de Epica
Data aparitiei: Decembrie 2015
Colectia EpicLove
Numar pagini: 384

Se spune că dragostea adevărată poate sa invingă trecerea timpului,  orice graniță și orice obstacol care îi separă pe îndrăgostiți, dar iubirea nu aduce numai bucurie. Dragostea si pasiunea pot izbucni brusc, împreună, fără a cere permisiunea. Cu cat incerci sa suprimi aceste sentimente, refuzându-le posibilitatea de a exista, cu atât ele se vor  consolida mai puternic , reușind să depășească orice obstacol în calea lor.  Nu este nevoie să ridici ziduri înalte, nu este nevoie să te izolezi; dragostea este o parte a destinului. Se spune că în viața fiecărei persoane au existat persoane speciale care i-au influențat într-un fel sau altul cursul vieții.
Aceasta este exact ceea ce se întâmplă cu  Madoc Caruthers și Fallon Pierce, protagoniștii romanului  Rivalii de Penelope Douglas .

“Au existat oameni care mi-au fost dragi şi oameni care nu mi-au fost dragi. Oameni pe care i-am iubit şi oameni pe care i-am urât.
A existat însă o singură persoană pe care mi-a fost mai mare dragul să o urăsc.”

       Madoc Caruthers este un personaj  cu care ne-am întâlnit deja în  romanul “Intimidare”. Madoc este cel mai bun prieten al  lui Jared și aliatul său în acțiunile de intimidare comise împotriva săracei Tate. Un copil bogat,  care întotdeauna a avut totul. Îl regăsim pe Madoc in acest roman, in toata splendoarea sa, un băiat  frumos cu părul blond și ochi albaștri, bogat, popular, dar arogant. El știe că este într-o poziție privilegiată și profită de situație. Cea pe care nu o poate avea este Fallon, sora lui vitregă.  Madoc și Fallon au intrat pe un teritoriu interzis, atunci când erau aproape adolescenți.  Fiind obligați să trăiască sub același acoperiș, nu au putut să lupte cu  atracția irezistibilă  pe care au simțit-o și au inceput sa se ​​intalnească, păstrând  secretă relația lor . Ziua pretideau că sunt  indiferenți, ca noaptea să  dea frâu liber instinctelor lor carnale. Și astfel relația lor a mers o vreme "până când au fost descoperiți și separați … Madoc este distrus, convins că ea nu l-a iubit niciodata cu adevărat, iar tânăra în "exil" este convinsă că Madoc doar a  folosit-o și  a aruncat-o odată  ce s-a plictisit. Ei nu știu că separarea lor a fost, de fapt, proiectată de părinți. După doi ani Fellon decide să se întoarcă acasă. Vor putea , Madoc și Fellon, să își declare, în cele din urmă, iubire veșnică? Legătura lor, care penduleaza între rai și iad, pace și război, va găsi stabilitatea într-o relație fără subterfugii și secrete? 

"Când şi-a coborât capul şi m-a ţintuit cu privirea, totul a rămas în loc, doar picioarele noastre se mai mişcau în ritmul muzicii. Parcă mă cerceta să-mi întâlnească ochii.
Totul legat de el, culoarea ochilor, muşchii pe care îi simţeam sub tricou, felul în care îi ştiam fiecare mişcare a corpului atunci când era dezmierdat, totul la el mă atrăgea. "

Penelope Douglas a scris un roman mare care m-a ținut în suspans până la ultima pagină. Rivalii poate fi înțeleasă rapid datorită unui stil concis, direct, cu dialoguri abundente și descrieri scurte, precise; gândurile personajelor sunt exprimate ca și cum acestea sunt  săgeți care străpung cititorul, făcându-l  să descopere  partea cea mai ascunsă a personalității fiecărui personaj.
Povestea este formată din capitole care prezintă  povestea din perspectiva lui Madoc și Fellon, ceea ce face romanul chiar mai dinamic și captivant. Scenele în care aceste două personaje împart paginile sunt pur și simplu magnetice. Mi-au placut flashback-urile folosite pentru a arăta și pentru a explica cititorilor ce s-a întâmplat în trecut și, din  ce cauza Madoc și Fallon au mutat departe unul de altul, fără a fi nevoie să povestească în detaliu, ceea ce face totul mult mai real și tangibil. Acest roman dezvoltă o poveste construită pe un fir subțire și fragil care separa ura de dragoste,  în care tinerii protagoniști împletesc o relație conflictuală și contradictorie între furie și dorință, atracție și frustrare, suferință și pasiune.
Acesta este un roman New Adult Romance cu scene de dragoste și limbaj explicit. În romanul lui Penelope Douglas nu  există vulgaritate și nici excese. Autorul însă prezintă cu mult realism realitatea unor adolescenți care sunt pe cale de a se maturiza,punând accent pe neliniștile, îndoielile, temerile, traumele trăite,  prin abordarea unor aspecte importante, cum ar fi hărțuirea, abuzul și descoperirea sexualității. Nu este nimic șocat, deoarece, Penelope Douglas arată o capacitate remarcabilă de analiză a situațiilor și emoțiilor.
Un astfel de realism presupune utilizarea unui anumit tip de limbaj și descrierea scenelor erotice: evitarea acestor aspecte ar fi mutilat povestea  și s-ar fi renunțat la o parte importantă prin aprofundarea maturizării psihologice  a protagoniștilor.
 Concluzia: "Rivalii" exprimă dorința de răzbunare din cauza trecutului, dar, această dorință are în spatele ei, dragostea adevărată. Poate că aceasta este cea mai mare și minunată răzbunare:  să îți găsești sufletul pereche și să nu îți fie frică să te exprimi pe deplin și să îți declari sentimentele, în ciuda barierelor, normelor și prejudecățile impuse de societate, să nu îți fie teamă să te arăți , "gol" în fața celeilalte persoane.

4 comentarii:

 1. Frumoasa recenzie! De carte nu mai zic... superba!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc !
   ...ai dreptate, este superba... asteptam acum cu nerabdare povestea lui Jax.

   Ștergere
 2. Ce bine arată coperta, cred că anul acesta trebuie să încerc mai multe genuri. Cu siguranță adaug cartea la lista mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incepe cu Intimidare de Penelope Douglas , prima carte din serie. Mi-a placut si mai mult decât Rivali.

   Ștergere