luni, 18 ianuarie 2016

Cea așteptată - Kathleen McgowanAutor: McGowan Katherine
Categoria: Literatura Universala
Domeniu: roman istoric
Editura: RAO
Format: RAO CLASS
Nr. pagini: 420

Daca v-a placut celebrul „Codul lui Da Vinci” de Dan Brown, cu siguranta veți iubi acest prim volum al Mariei Magdalena. De fapt, autorul preia ideea de căsătorie și urmașii ai lui Isus și  Mariei Magdalena, că biserica a fost construită de prostituata păcătoasă.
O temă care mă interesează foarte mult, chiar dacă este  o temă recurentă în thrillerele esoterice. Cu toate acestea, am găsit   special  și  original, modul în care se desfășoară intriga iar  finalul este credibil.
         De-a lungul timpului, Maria Magdalena a fost reprezentată în diferite moduri. Evangheliile o arata ca o discipolă a lui Iisus, ce-i asculta învățăturile, care a fost martora la crucificarea lui Iisus si a fost prima care l-a vazut pe Hristos inviat dupa trei zile. Poate cele mai comune trasături care i-au fost atribuite sunt cele ale unei prostituate salvată  de la lapidare de Isus. Kathleen McGowan în schimb este un susținător al tezei celor care, pornind de la "Evanghelia lui Filip", in care se spune ca Iisus ar fi sarutat-o pe Maria Magdalena și a unor dovezi suplimentare puternice, sugerează că ea a devenit soția lui Hristos, cu care a avut un fiu și  care, împreună cu acesta din urmă a fugit din Palestina în Egipt și apoi în Franța. Maria Magdalena a devenit fondatorul unei dinastii coborâte direct din  Isus, dedicată răspândirii învățăturilor scrise de fiul lui Dumnezeu.
Cine a fost Maria Magdalena? Ce rol a avut în viața lui Isus din Nazaret ? A raspândit Maria Magdalena  învățăturile lui Isus după moartea sa? Acestea sunt întrebările la care acest roman incearca sa raspunda prin aventurile personajului principal, Maureen, un descendent direct al Mariei Magdalena. Maureen Pascal este  un jurnalist, istoric și autor bine vandut. Ea și-a pus talentul în slujba femeilor oprimate de istorie. În timpul uneia dintre investigațiile sale ea va ajunge să cunoască o femeie disprețuită de istorie, Maria Magdalena. Cea din Evanghelii. Maureen  are viziuni care vor submina două mii de ani de istorie, dar, de asemenea istoria sa personală. Maureen va încerca să facă lumină în toată chestia asta și ajunge în mijlocul unei profeții care vorbește despre Evanghelia Mariei Magdalena și a lui Isus.
 
„Istoria nu este ceea ce s-a intamplat, istoria este ceea ce a fost consemnat”.
 
 Am găsit această carte foarte interesantă. Am văzut viața lui Isus și a  Mariei Magdalena dintr-un unghi mult mai uman. Prin aceast roman , ei devin personaje care au avut o viață, sentimente ... Stilul simplu implică cititorul în această poveste. Evenimente nenumărate inghit personajele într-o rețea de secrete și conspirații în care nimic nu este așa cum pare sau pretinde a fi. Am urmărit cu mare interes investigațiile personajelor pentru a descoperi toate revelațiile trimise de Maria Magdalena.Autorul știe cum să ne călăuzească, nu m-am pierdut. Învățăm multe lucruri despre religia catolică și povestea lui Iisus. Deși  este o poveste de fictiune, o altă reinterpretare  a celebrei teorii  conspiraționiste în jurul vieții umane a lui Isus- personaje ca Magdalena, Salomeea, Pilat, Iuda, Ioan Botezătorul și Maria - multe dintre ele sunt  prezentate de autor ca nedreptățiți de povestea spusă de milenii.
  În acest puzzle încurcat întâlnim operele celebre  a unor mari pictori interpretate în lumina poveștii adevărate, care a fost ascunsă de ochii tuturor.  Romanul Cea așteptată” urmează o linie plină de farmec care exercită  o atracție inexplicabilă asupra cititorilor săi atunci când vine vorba să vorbească despre ceea ce este ascuns sub praful timpului.  
              Feminismul care pătrunde romanul este, de asemenea, un aspect pozitiv într-o lume în care femeile, în filme și în ficțiune, sunt acolo doar pentru a fi violate, torturate și ucise în beneficiul unui public de sex masculin. Aici McGowan oferă o nouă perspectivă poveștilor unor femei a căror reputații au fost compromise din motive politice și religioase, restabilindu-le demnitătea, arătându-ne  unde și cum au fost distorsionat unele fapte.
            Un  alt fapt interesant care a atras atentia mea a fost că a crinul, în conformitate cu această carte reprezintă linia Mariei Magdalena și este reprezentată pe emblema multor case regale europene.
Concluzia: Romanul transmite cititorului  un mesaj de dragoste, înțelegere, iertare și responsabilitate. Este un mesaj de pace și toleranță care vizează persoanele de orice religie și filozofie. Dacă cineva, de fapt, a auzit sau citit  de Don Gallo, predicile sale sunt concentrate pe un principiu de bază: dragostea. În carte există același principiu ca temelie a creștinismului: dragostea necondiționată nu numai pentru o singură persoană, ci pentru  întreaga umanitate și creație.

Pentru a împrumuta titlul unei cărți a unui alt autor: Și dacă e  adevărat?
Mi-au rămas multe întrebări deschise după citirea acestei cărți ...


"Cea Așteptată"  mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu