miercuri, 9 august 2023

Angelique - Guillaume Musso


Autor: Guillaume Musso

Editura: TREI

Colectie: Fiction Connection

An aparitie: 2023

Nr. pagini: 256

 

Guillaume Musso este gravat în memoria mea ca autor de povești sensibile, sfâșietoare. Recent, însă, în cărțile sale, a început să aducă în prim plan, partea întunecată a ființei umane. 

Și, din păcate, este mediu la asta.

Crăciunul anului 2021, capitala Franței. Lângă patul de spital al fostului polițist Mathias Taillefer, o tânără cântă la violoncel. El nu o cunoaște. Fata are o cerere urgentă, vrea ca el să cerceteze moartea misterioasă a mamei sale. Femeia a căzut de pe balcon, a fost considerată sinucidere, dar fiica ei, ghidată de intuiție, crede că mama ei a fost ucisă. Ancheta a fost deja închisă. Reticent la idee, polițistul cedează în fața convingerii tinerei Louise și începe o anchetă privată. În timpul acesteia, fiecare dintre ei va fi în mare pericol de mai multe ori. Ancheta duce la o asistentă misterioasă, Angelique Charvet. Ea a fost ultima care a văzut-o pe Stella Petrenko. Și pe neașteptate, aceasta a  dispărut. Dar există și alte personaje interesante. Ce va aduce în complot pictorul dintr-o bogată familie italiană? Care a fost relația lui cu Stella? Romantism? Prietenie? Sau poate au avut un alt tip de relație?

 „Angelique” este un thriller ușor cu care poți petrece o seară de vară. Această poveste m-a atras încă de la prima pagină, povestea părea promițătoare, dar cu fiecare pagină citită, entuziasmul meu a început să scadă. Cartea s-a dovedit a fi foarte previzibilă. Îi lipsește misterul, iar intriga este foarte lentă. În poveste avem perspectivele mai multor personaje, datorită cărora îi înțelegem mai bine întregul curs, precum și câteva dintre deciziile pe care le iau.

Romanul ”Angelique” a avut mult potențial, dar după părerea mea, nu a fost folosit pe deplin. Povestea a avut niște momente bune, dar în general a fost prea absurdă. Cu siguranță cel mai mare avantaj al romanului este stilul autorului, care este ușor și plăcut, ceea ce face cartea extrem de rapidă de citit și înainte să ne dăm seama ajungem la ultima pagină. Mă simt puțin dezamăgită de lectură, pentru că speram la ceva cu adevărat intrigant și am primit o poveste medie pe care cu siguranță o voi uita în curând. Cu toate acestea, vă încurajez să o citiți și să vă formați propria opinie, pentru că e posibil că această carte să vă impresioneze mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu