marți, 8 august 2023

Nu privi in urma - Jessica Barry


            

Autor: Jessica Barry

Editura: RAO

Categoria: Carti thriller

An aparitie: 2023

Nr. pagini: 312

 

Cait și Rebecca. Două femei  total diferite. Cait duce o viață simplă și trebuie să muncească din greu pentru fiecare bănuț, în timp ce Rebecca nu are griji legate de bani. Cu toate acestea, ambele femei au propriile lor probleme și secrete.

 Cele două pornesc într-o călătorie mortală prin deșertul New Mexico. Niciuna dintre femei nu vrea să-și dezvăluie secretele imediat. Cu toate acestea, ele trebuie să încerce să aibă încredere una în cealaltă, pentru că au un scop comun și, de asemenea, un urmăritor care le urmărește și vrea să le omoare. Dar de ce? Care dintre cele două femei este ținta necunoscutului? Și vor ajunge cele două în viață la destinație?

   Aspecte pozitive:

  • problemele sociale atinse, cum ar fi mișcarea MeToo și dreptul la avort, joacă un rol major.
  • fenomenul blamării victimei - ”învinovățirea victimei”. Acest termen a fost inventat pentru prima dată de William Ryan în 1971. În esență, este fenomenul conform căruia avem tendința de a considera victima violenței sau a unei infracțiuni responsabilă pentru nenorocirile lor.
  • personajele principale, Rebecca și Cait, au fost bine creionate. Cele două sunt un fel de Thelma și Louise moderne, care fug pentru a se salva.

Aspecte negative:

  • salturile de timp au fost puțin confuze.  În ciuda flashback-urilor, am bâjbâit în întuneric mult timp până când a fost clar care dintre cele două este urmărită.
  • mici lacune logice. Cele două femei au fost constant izbite în jeep-ul lor până când a avut loc un accident și ambele au fost rănite. Dar la scurt timp după aceea probabil că au avut un leac minune pentru că puteau să alerge.
  • acțiunea a fost neplauzibilă și exagerată pentru mine.
  • finalul pripit. În timp ce pentru Cait problema pare să se fi rezolvat, povestea Rebeccăi pare incompletă. De fapt, cartea se încheie cu situația în așteptare, de parcă s-ar aștepta o continuare, întrucât povestea nu este completă sută la sută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu