joi, 6 mai 2021

Întunericul pe care îl știi - Amy Engel
An aparitie: 2021

Autor: Amy Engel

Categoria: Literatura Romana

Categoria: Carti thriller

Colectie: Armada

Editura: NEMIRA

Nr. pagini: 224

 

 

Romanul ”Întunericul pe care îl știi” ne duce într-un oraș mic din Missouri, unde două fete de doisprezece ani, Izzy și Junie, au fost ucise. Una dintre ele este fiica Evei, o mamă singură. Eva nu-și amintește să aibă dușmani capabili de o asemenea atrocitate, totuși, simte că criminalul este aproape și că numai ea îl va putea găsi. Deci, conștientă că fără fiica ei nu are nimic de pierdut, va păși pe o cale periculoasă care o va duce înapoi la un trecut pe care a încercat să-l uite.

Micuțul orășel unde a fost plasată acțiunea mi se pare magnific. Un orășel pierdut în nicăieri, unde toți locuitorii se cunosc prea bine. Toată lumea știe totul despre toată lumea. Dar când are loc o crimă, nimeni nu știe și nu a văzut nimic. Sau așa pare, deoarece, pe măsură ce cercetăm, vom vedea că ascund multe secrete.

Personajele sunt întunecate, misterioase și ascund multe secrete, informații. Nu toată lumea este ceea ce pare și aceasta va fi ideea în jurul căreia se învârte întreaga intrigă.

Jenny Logan este personajul care m-a surprins cel mai mult. În poveste, ea este prezentată ca tipica fată bogată care a trăit fără dificultăți, dar pe măsură ce o cunoaștem, vom vedea că nu este ceea ce ne așteptam. În spatele acelei perfecțiuni există probleme. Este foarte diferită de Eva. Dar în sufletul lor sunt mai asemănătoare decât credeam. Între ele două există o legătură care le va uni pentru totdeauna, moartea fiicelor lor.

Romanul abordează, de asemenea, probleme precum drogurile, abuzul de alcool, violența și, mai ales, rolul și opțiunile femeilor în medii precum cel descris în roman, un loc fără ieșiri și fără speranță în care poți alege doar între predare sau aplicarea acelorași reguli ca restul, subliniind modul în care locul în care ne naștem și trăim este important pentru viitorul nostru.

Sfârșitul poveștii nu mi-a plăcut prea mult. Nu pentru că este rău, ci pentru că mi s-a părut foarte trist. Uneori, este mai bine să nu cunoști adevărul, deoarece poate fi chiar mai dureros decât motivul care te-a determinat să îl cauți. Decizia pe care o ia Eva este atât de crudă, încât nu știu ce aș fi făcut dacă m-aș fi găsit în locul ei.

Recomand? Da, fără îndoială, pentru că vocea Evei este puternică și hotărâtă, deși spre sfârșitul cărții pare că autoarea se grăbește să spună adevărul și să-i dea un final grozav, dar rezultatul este că calitatea poveștii scade foarte mult și poate fi dezamăgitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu