vineri, 17 aprilie 2020

Fetele din Idlewild - Simone St. James
 An aparitie: 2019

Autor: Simone St. James

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Passport

Editura: HERG BENET

Nr. pagini: 416

 

  Simone St. James a creat o poveste frumoasă, care m-a fascinat încă de la început.

Două crime în două perioade diferite, cercetate de o jurnalistă câțiva ani mai târziu. Cautăm in permanență o legatura intre cele doua fete moarte. Au fost ucise de aceeași persoană? Omul despre care se spune că a ucis-o pe una dintre ele este de fapt nevinovat? De ce trebuie să fie reconstruit dintr-o dată internatul Idlewild Hall ? Și cine este Mary Hand? Pare să bântuie locul unde au fost găsite ambele fete. Este o fantomă reală sau există o explicație rezonabilă pentru existența ei? Cum se poate ca cumva toată lumea să o vadă, să o audă și să o simtă la un moment dat? Și ce vrea? Este bună sau rea? Are vreo legătură cu crimele? Am fost destul de curioasă să aflu răspunsurile la toate aceste întrebări, deși încă nu sunt sigură dacă îmi plac răspunsurile date până la urmă. Cred că mi-ar fi plăcut mai mult dacă „fantoma” ar fi avut un rol și mai mare. Ar fi putut fi folosit chiar mai eficient pentru a spori suspansul.
                Capitolele care acoperă atât flash-back-uri, cât și evenimente contemporane m-au captivat pe deplin. Ambele fire narative, desfășurate în paralel, hipnotizează și în același timp evocă emoții și o dorință irezistibilă de a rezolva un puzzle misterios și întunecat, cu fantome în fundal. Adevărul terifiant se află în spatele minciunilor, tăcerilor și manipulărilor, iar secretele mențin în mod interesant tensiunea.
                Pe scurt: Combinația dintre două lumi, realul și paranormalul, a făcut ca întregul roman să aibă o formă unică. De la prima până la ultima pagină, se citește bine, narațiunea este matură și dezvoltată, descrierile sunt plastice, iar dialogurile convingătoare. O privire fascinantă asupra naturii complexe a omului, combinată cu condiții istorice, personalități dependente de tragediile trăite, o prietenie ce rezistă peste ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu