duminică, 11 februarie 2018

Serial General and I


De îndată ce am citit despre această k-drama, am găsit-o foarte interesantă. Protagonista nu este o fată dulce care așteaptă să fie salvată de prințul ei; ci un strateg militar, iar el este generalul armatei inamice.
Povestea este marcată de bătălii intense, de efecte vizuale incredibile, de costume impecabile ca orice dramă istorică.
Tărâmurile Jin, Yan, Liang și Qin sunt în război constant. În una dintre bătălii, reședința prințului He Xia este distrusă, iar familia și servitorii lui sunt uciși. Prințul He Xia împreună cu prietenii din copilărie și, de asemenea, servitorii săi, Bai Ping Ting și Dong Zhuo sunt singurii supraviețuitori ai atacului.
He Xia (Sun Yiz Hou) este un prinț curajos, care luptă foarte bine, numele său este cunoscut printre războinici. El, Dong Zhuo (Hu Wen Tao) și Bai Ping Ting au fost prieteni încă din copilărie, un trio inseparabil. Ping Ting a fost mereu credincioasă familiei prințului care a primit-o când a rămas orfană. După uciderea brutală a familiei sale, He Xia a devenit un om răzvrătit și răzbunător. Ținta lui a devenit generalul regatului Jin, Chu Bei Jie.
Chu Bei Jie  (Wallace Chung), precum și Ping Ting, vine dintr-un loc umil. Dar puțini știu că el este fiul regelui din Jin. Este adus la palat de regina văduvă. Aceasta, temându-se pentru poziția fiului ei, ca viitor rege, îl crește pe Bei Jie ca pe un nobil și ascunde cine este cu adevărat. Chu Bei Jie devine un bărbat grozav, de temut, curajos, omul de încredere al împăratului Sima Hong (Yu Bo), fratele său.
El nu a dorit niciodată puterea pe care o are, este cel mai respectat general din cele patru regate și nu a căutat niciodată să ia tronul fratelui său, evitând ori de câte ori este posibil lupta pentru putere. După ani, își întâlnește dragostea din copilărie, Bai Ping Ting. Chiar dacă relația lor nu este ușoară, el va lupta cu toată lumea pentru a avea mare dragoste de partea lui.
Bai Ping Ting(Angelababy) este unul dintre personajele cele mai feminine pe care le-am întâlnit în dramele chinezești, luptă pentru ceea ce crede cu toate forțele sale! Este, de asemenea, un personaj foarte dificil: are o personalitate foarte puternică și un sentiment de loialitate care este foarte enervant, ceea ce te face să o iubești și să o urăști în același timp. Ea este foarte inteligentă și unul dintre cele mai buni strategi ai timpului ei, fiind singura persoană care deține cunoștințele dintr-o carte antică cu tactici de război, ceea ce o face aproape imbatabilă. Tatăl ei a murit când era copilă și, din acest motiv, a fost crescută de familia lui He Xia, pe care o urmează cu desăvârșire și o ajută. Dar lucrurile încep să se schimbe când se întâlnește cu Chu Bei Jie, acum un general mare și temut, dar care este băiatul pe care tatăl său l-a ajutat cu mulți ani în urmă și pe care l-a avut întotdeauna în inimă. Totul devine confuz pentru Ping Ting, ce ar trebui să aleagă: dragoste sau răzbunare?
Yao Tian (Gan Ting Ting ) este prințesă regentă a statului Bai Lan, după moartea părinților, ea este moștenitorul unic al tronului. Yan Tian devine o piatră de temelie pentru răzbunarea lui He Xia. El se apropie de prințesă și câștigă treptat inima lui Yao Tian. Se căsătoresc și astfel He Xia obține titlul de domnitor al statului Bai Lan. Din această poziție el își face mulți dușmani la curtea regală, mai ales premierul Gui Chang Qing  (Li Hao Han), pentru care Yao Tian are mare stimă. În ciuda răzbunării sale, He Xia se îndrăgostește de drăguța prințesă a statului Bai Lan, dar ura nu îi permite să fie complet fericit cu ea.
Povestea k-dramei se desfasoara in jurul luptelor de putere politica, dezvoltarea romantismului dintre "dusmanii" Ping Ting si Bei Jie, luptele militare dintre ei si planul de razbunare al lui He Xia. Dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult în această dramă, a fost faptul că nu întâlnim ticălosul super nebun. Adică, există unul care se apropie de acest "standard", dar nu la fel de intens ca ceilalți pe care îi întâlnim în lumea dramelor chinezești. Deși acțiunile sale sunt discutabile, i-am înțeles durerea și motivul deciziilor pe care le ia. Categoric unul dintre cei mai buni răufăcători pe care i-am întâlnit în lumea k-dramelor.
Un aspect care face această dramă unică între multe alte drame chinezești, este modul în care personajele principale au fost creionate. În aceste drame, vedem fie un protagonist masculin puternic, cu un personaj feminin de sprijin, fie un protagonist feminin puternic, cu un personaj masculin de sprijin. În "General and I", vedem în schimb două personaje inteligente, egali unul cu celălalt, în inteligență, loialitate și frumusețe. Ambii se completează reciproc în multe feluri. De ce acest lucru este rar văzut în cele mai multe drame, nu am nici o idee. Dar, acest aspect a făcut această serie rară. A fost frumos să vedem că, chiar dacă Ping Ting nu se poate apăra fizic împotriva unor răufăcători, niciodată nu a permis să pară slabă în vreun fel. În schimb, se va baza pe inteligența ei pentru a crea capcane și arme pentru a se apăra. Chiar dacă Bei Jie este, de asemenea, bine-versat, cu strategii diferite pe câmpul de luptă, el nu refuză niciodată să asculte sugestiile lui Ping Ting și se încrede cu totul în ea. Această încredere reciprocă între ei m-a făcut într-adevăr invidioasă, pentru cât de bine se potriveau. Avem multe scene frumoase între cei doi. Wallace Chung și Angelababy au avut o chimie incredibilă în dramă.
Un alt aspect care mi-a plăcut la această dramă  sunt costumele. Totul, de la rochiile lui Ping Ting, până la armurile purtate pe câmpul de luptă, arată foarte bine. Singurul lucru pe care trebuie să-l pun la îndoială este masca lui Bei Jie ... de ce poartă una?
Și, nu în ultimul rând, Wallace. El a fost cu siguranță eroul dramei.Un actor foarte expresiv. A reușit să creeze acest personaj uimitor. Scenele sale de acțiune au fost cu siguranță unele dintre cele mai bune pe care le-am văzut în drama. Mișcările sale sunt atât de rapide, încât uneori este greu de imaginat că face multe mișcări cu un fir. Coregrafia acelor scene de luptă a fost, de asemenea, bună. 
Pe scurt: Dacă îți plac personaje strălucitoare, în sensul de super inteligente și poveștile de dragoste în vremuri de război, această dramă este cu siguranta pentru tine. Puteți viziona "General and I" pe Asia Fan Info.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu