vineri, 13 octombrie 2017

Fata care citea in metrou - Christine Feret-FleuryAn aparitie: 2017
Autor: Christine Feret-Fleury
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Damen Tango
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 128


Iată un scurt roman (abia depașeste 100 de pagini) care m-a ispitit foarte mult și pe care am avut ocazia să îl citesc foarte repede după ce a apărut la editura Nemira. L-am citit într-o seară, devorându-l cu plăcere, ca pe o delicatesă.
Juliette, eroina noastră, este o tânără singuratică căreia nu-i place foarte mult meseria sa, lucrează într-o agenție imobiliară. Ei îi place să citească și mai ales să observe oamenii care citesc: reacțiile lor, lecturile lor, ea trăiește prin procură, își visează altfel viața pe care o găsește foarte monotonă. Curiozitatea sa față de ceilalți cititori ai vieții cotidiene și întâlnirile neprevăzute vor deranja mica sa rutină și îi vor lărgi orizonturile.
Această carte aduce un omagiu cărților, lecturii și plăcerii de a avea cât mai multe cărți și de a vorbi despre ele. Inevitabil ca blogger, această carte poate doar să mă mulțumească! Christine Féret-Fleury demonstrează că întâlnirea cu o carte poate provoca o schimbare în noi, poate aveam un impact asupra vieții noastre. Cu entuziasm și tandrețe ea țese această poveste modernă înaintea ochilor noștri. Pe lângă relațiiile dintre personaje, relația pe care o poți avea cu o carte este evidențiată aici cu mare entuziasm, venerație, precum și conținutul său, dar și relația autor și cititor. Mi-a plăcut modul de a vedea cartea sau mai degrabă ideea, despre cum să alegi o carte pentru un cititor. Mi-a plăcut, de asemenea,să mă las prinsă în această poveste frumoasă, având  totuși un regret mic, ca totul a fost de suprafață. Povestea ar fi putut fi adâncită, după părerea mea, precum și personajele.
Pe scurt, dacă doriți să petreceți un timp bun în lumea cărților, acest roman este pentru dvs! Un roman ușor, plăcut de citit, care pune la îndoială schimbările din viață, locul cărților în viața noastră, totul încorporat într-o poveste frumoasă. Un frumos tribut adus cărților și cititorilor. 

        Multe mulțumiri Editurii Nemira  pentru exemplarul trimis!

2 comentarii:

  1. Uite, aceasta este o carte care ma atrage iar prezentarea aceasta m-a convins si mai mult ca nu gresesc dorindu-mi sa o citesc. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, daca nu aveti cartea, o voi face calatoare si veti fi prima care o veti citi. Mie mi-a placut mult. Uneori, in timpul lecturii, m am intrebat oare cum ma vad cei din jur, mai ales ca citesc peste tot. Uneori stau la nu stiu ce coada si din multimea de oameni ies in evidenta ca citesc.

      Ștergere