miercuri, 7 septembrie 2016

Furie oarba - Karin SlaughterProdus publicat in 2005 de Lider
Data aparitiei: Ianuarie 2005
Colectia Beletristica
Numar pagini: 440
Astăzi o să vă  vorbesc despre unul dintre scriitorii mei preferaţi de thriller, Karin Slaughter. Este un autor care , în opinia mea, din păcate , este puțin cunoscută în România.
Romanul “Furie Oarbă”  are drept cadru ţinutul Grant County o zonă liniștită din sudul Statelor Unite, unde nu se întâmplă nimic. Sara Linton este medic pediatru și medic legist în timpul liber ... Întâmplător  este cea care o descoperă pe Sybil Adams, o tânără profesoară, oarbă, care a fost mutilată și violată cu sălbăticie, și care moare în brațele ei. Sora victimei, Lena Adams, este inspector de poliție în Grant County. Devastată de durere, Lena este hotărâtă să găsească criminalul, dar poliția nu are suspecți. Autopsia efectuată de Sara sugerează că ar fi un fanatic religios, dar nu dezvăluie nici o pistă concretă. În acest mic oraș din Georgia,  reapare ură rasială , iar unii locuitori au ambiția să îşi  facă  singuri dreptate... Două zile mai târziu, o tânără este găsită pe capota mașinii Sarei Linton. De asemenea , ea a fost violată și mutilată ...
“Furie Oarbă" este primul roman al autoarei Karen Slaughter, din seria Grant County. Aproape întreaga poveste prezentată în această carte are loc în Grant County.  Acesta este un  ţinut format din Heartsdale ( unde protagoniști trăiesc și lucrează), Madison si Avondale.
Personajele principale din această carte sunt: Sara Linton, Jeffrey Tolliver și Lena Adams.
- Sara Linton lucrează la centrul de pediatrie , pe care l-a preluat de la un medic din  Heartsdale, ţinutul  Grant County , dar este , de asemenea , medicul legist a orașului pentru că îi place să facă față provocărilor pe care i le  scoate în cale anatomia patologică. Ea vede anatomia patologică ca un stimulent pentru a îşi  menține în alertă mintea. Are părul roșcat strâns aproape întotdeauna la spate într - o coadă de cal. Este foarte înaltă (chiar și în familia sa  este cea mai înaltă  dintre toţi). Sara are aproape întotdeauna un aspect neingrijit si a  fost casatorită cu Jeffrey Tolliver.
- Jeffrey Tolliver este șeful poliției din ţinutul Grant. Este un bărbat înalt, brunet și destul de frumos. Este , de asemenea , foarte atent față de toţi cei dragi, în special, faţă de fosta lui soție, Sara, dar , de asemenea , cu subordonații săi , de exemplu , Lena.
- Lena Adams este singura femeie detectiv  din echipa lui Jeffrey. Are un pic peste un metru și șaizece, o voință de fier, tenacitate si este impulsivă. Are aproximativ treizeci și trei de ani, un aspect atractiv şi  părul lung până la umeri.
Complotul este dens şi intrigant şi are, de asemenea, multe răsturnări de situaţie. Povestea este şocantă şi realistă. Este o lectură interesantă, tulburătoare şi convingătoare.  După ce am citit primele pagini mi-a fost imposibil să mă opresc până nu am terminat cartea de citit.
Stilul autoarei   este simplu. Am întâlnit dialoguri bine construite, care m-au stimulat să continui lectura. De asemenea , descrierile fizice  ale personajelor şi locurilor  sunt bogate în detalii.  Povestea pe care autoarea o prezintă în această carte  este relatată  la persoana a treia,  de către un narrator omniscient.  Naratorul nu intervine pentru a prezenta faptele înainte ca acestea să  aibă loc, nu comentează sau analizează  comportamente, stări sau personalităţi ale personajelor din roman.

Concluzia : Karin a reușit să construiască un thriller foarte interesant - de data aceasta nu am putut găsi ucigașul, nici măcar  nu am suspectat persoana  vinovată până  la sfârșit!!!! Un thriller pe care îl recomand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu