miercuri, 21 mai 2014

Sezonul Oaselor - Samantha Shannon

Sinops : Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Atacată, drogată şi răpită, Paige este trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford — ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume. Paige îi este încredinţată Custodelui, un Refait cu scopuri misterioase. El e stăpânul ei. Maestrul. Şi inamicul natural. Dar dacă Paige vrea să-şi recâştige libertatea, trebuie să accepte reeducarea, în această colonie penitenciară în care a fost condamnată să trăiască până la moarte.
mi place să-mi închipui că, la început, eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum.
Noi suntem minoritatea, cei pe care lumea nu-i acceptă. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc.
Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm.
Crede-mă."
Impresiile mele: Aceasta  carte este o lectură complicată  și complexă, cu o viziune nouă. Uma obra fantástica, que nos conta a história de uma jovem excepcional que não abandona os amigos e que luta pelo que acredita. O carte fantastică, care spune povestea unei tinere  excepționale ce nu îşi abandonează prietenii și lupta pentru ceea ce crede.
           Modul în care autorul începe romanul captează atenția cititorului și stârnește curiozitatea noastră cu privire la evenimentele care au dus la situația în care tânăra se află . O livro tem imensos momentos altos, está repleto de acção e provoca no leitor diferentes sentimento, o qual vive com a personagem as suas dificuldades e os seus receios. Cartea este plină de acțiune și provoacă sentimente diferite în cititor, care paşeşte alaturi de Paige în toate  încercările  și temerile cu care se confruntă  . Paige evolui positivamente ao longo da história, nas suas memórias vemos o seu lado mais infantil e mais juvenil e no presente vemo-la a. Paige evoluează pozitiv de-a lungul cărţii. Prin amintirile sale, vedem copilul şi apoi adolescenta  care a fost. Tornar-se mulher ea tomar as suas próprias decisões. Devine o femeie care îşi ia  propriile decizii. Esta personagem é sem sombras de dúvida muito bem desenvolvida e não é a típica personagem adolescente que necessita da protecção de tudo e de todos, Paige é uma força da natureza. Acest personaj  este fără nici o umbră de îndoială foarte bine dezvoltat si nu este personajul adolescent tipic, care are nevoie de protecție de la orice și oricine.Paige este o forță a naturii
Para igualar uma personagem principal forte, a autora tinha de criar outras personagens igualmente cativantes.                 Pentru a se potrivi acestui  personaj principal puternic, autorul a creat şi  alte personaje la fel de captivante. Samantha Shannon  A autora conseguiu fazê-lo e ainda melhor conseguiu criar uma aura de mistério relacionada com todos os habitantes de Oxford. a reușit să facă chiar mai bine și a creat o aură de mister în legătură cu toți locuitorii din Oxford. Principalmente os Refraim, acerca dos quais pouco se sabe e também das suas intenções. În principal Refaiţii, despre care se cunosc puține lucruri și de asemenea, intențiile lor. Gostei particularmente do Guardião e da sua intenção de proteger os seres humanos. Am fost  intrigată pozitiv despre Arcturus. A relação dele e da Paige é de mestre e aluno, mas com alguns aspectos que a tornam singular, e desequilibram o balanço existente entre estes dois papéis. Relația lui cu Paige este de  maestru- elev, dar cu unele aspecte care o face unică, și perturba echilibrul existent între aceste două roluri.No fim as coisas evoluem duma maneira deliciosa, e que fez um certo sentido, mas gostava que tivesse havido mais pistas para chegarmos a isso.
Mi-a plăcut faptul că lucrarea  are o schemă  la începutul cărții, care ne permite să avem o idee despre  cele șapte ordine de clarviziune și ca la sfârșitul cărții, există un glosar care ne permite să înțelegem conceptele prezentate.
Concluzia Sezonul Oaselor  este o carte greu de descris, și poate că e parte din ce mi-a plăcut. Passado no futuro, numa Londres alternativa, mas com elementos fantásticos e paranormais, apresenta-nos um mundo em que existem humanos capazes de aceder ao aether , a dimensão onde param os mortos, e interagir com o mesmo - os clairvoyants (ou voyants ). Este genul de roman în care fantezia se amesteca cu realitatea, romantismul și misterul.  Autorul a reușit să creeze o lume fantastică, scrisă cu mare abilitate și personaje indragite care captivează  de la început până la sfârșit. Espero que a Casa das Letras continue a publicar esta saga, pois eu irei sem dúvida alguma continuar a lê-la. Sper ca editura Curtea Veche   continue să publice această saga pentru că eu voi continua, fără îndoială, să o citesc

4 comentarii:

 1. Imi doresc de mult sa citesc cartea! Foarte frumoasa recenzia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! iti astept parerea despre carte Krisz.Ai un fel unic de a prezenta ce citesti.

   Ștergere
 2. Ohoh, au păstrat titlul în engleză? Ce alegere inspirată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. o da! Si este o carte fantasy cu un sistem unic de magie. Cartea creaza dependent. Mi-a parut extrem de rau ca nu este tradus si urmatorul volum.

   Ștergere