luni, 3 februarie 2014

Diavolul in iarna – Lisa Kleypas


Sinops :Evangeline Jenner cea timida este pe cale sa devina foarte bogata, odata ce va intra in posesia mostenirii. Dar mai intii trebuie sa scape din ghearele rudelor ei lipsite de scrupule. Evie il abordeaza pe vicontele Sebastian Vincent si ii face o propunere socanta: casatoria. Sebastian are o reputatie scandaloasa: orice tinara care petrece citeva secunde in compania lui si-a pierdut pe veci reputatia. Si totusi o fata fermecatoare apare neinsotita in pragul casei lui si ii ofera mina ei. Dar, propunerea lui Evie are si o conditie: sa nu mai faca dragoste dupa noaptea nuntii... ceea ce inseamna ca Sebastian va trebui sa se straduiasca si mai mult sa o seduca... sau sa cunoasca pentru prima oara in viata lui ce inseamna dragostea devarata...

„În clipa  în care St.Vincent i-a strecurat  inelul pe deget, inima lui Evie a început să bată cu putere .Nu era nici teama nici nerăbdare , ci o emoţie nouă care îi ascuţea simţurile. Nu putea să dea un nume acestui gen de emoţie.Ştia doar că pulsul i se accelerase şi mai mult atunci când el îi prinsese mâna într-a lui şi îi simţise degetele lungi si palma moaleşi fierbinte.”
Impresiile mele : Ohlalala literalmente ... Eu sunt un fan al seriei Wallflowers . J'ai adoré le premier tome, encore plus aimé le second et maintenant le troisième est mon préféré ! Mi-a plăcut prima carte   din serie  mai mult ca al doilea volum,  dar  acum al treilea volum  este favoritul meu! Je me demandais bien ce qu'allait donner l'histoire de Sebastian Saint-Vincent, étant donné son comportement avec Lillian dans le tome 2. M-am întrebat ce se va întâmpla cu povestea lui Sebastian St Vincent, având în vedere comportamentul său cu Lillian în volumul 2. Je dois dire que je ne l'ai jamais détesté car son personnage m'intrigue dès le début...Ce libertin à la réputation sulfureuse et sans attache. Trebuie să spun că personajul lui m-a  intrigat de la început .... Personajul  St Vincent părea ... cum să spun ... foarte promiţător!
              Mi-a plăcut această carte nu atât de mult pentru povestea în sine, dar mai ales pentru personaje.  St Vincent  se arată un pic prea atent şi  sensibil  pentru un om despre care  se spune  că este arogant și lipsit de compasiune. În  S-a intamplat intr-o toamna – Lisa Kleypas a fost o canalie perfectă,dar în această carte va suferi o transformare completă. Autorul a fost în măsură să demonstreze schimbări subtile in sentimentele lui.
Evangeline este un personaj destul de neobișnuit, cu farmec în ciuda tuturor defectelor atribuite  de inalta societate. Evie ascunde o vointa de fier din spatele unui aspect dulce și supus. Mi-a placut evolutia acestui personaj și modul în care inteligența ei este portretizată.
Mi-a plăcut faptul că spre deosebire de celelalte  volume , căsătoria are loc la începutul cărţii și ulterior, autorul este mult mai preocupat de modul în care vor  învăţa să  se aprecieze reciproc. Mi-a plăcut modul în care încetul cu încetul fiecare își dau seama că au sentimente puternice unul pentru celălalt. Evoluție relaţiei dintre Sebastian și Evie este destul de interesantă si pe măsură  ce sentimentele dintre ei cresc, cititorul îşi va da  seama că cele două personaje se luptă cu această noutate emoțională în viața lor. A construção e desenvolvimento de uma relação amorosa entre personagens aparentemente tão diferentes confere uma riqueza muito particular à narrativa, levando o leitor a torcer pelo casal, ao mesmo tempo que provoca reacções no mesmo. Construcția și dezvoltarea unei  relații romantice între personaje aparent diferite , provoacă reacții diferite. Se por vezes somos confrontados por cenas de maior intensidade física, somos igualmente presenteados com diálogos repletos de humor e ironia ou até momentos de aparente frieza e desinteresse que conseguem deixar o leitor desnorteadoNe confruntăm cu dialoguri pline de umor și ironie şi chiar momente de răceală și dezinteres evident care pot lăsa cititorul dezorientat.  Cei doi  formează un cuplu fascinant și neobișnuit A evolução da relação entre Sebastian e Evie é deveras apaixonante e à medida que os sentimentos entre ambos vão crescendo, o leitor vai-se apercebendo que ambas as personagens se debatem com esta novidade emocional nas suas vidas. .
A fost cu adevărat interesant să mă reîntâlnesc cu  personaje cum ar fi Lord Westcliff, Daisy sau Annabelle, acum pe cale de a avea primul ei copil .La fel de impresionant a fost mediul neașteptat în care Kleypas  a ales să dezvolte o parte din complot,în atmosfera sumbră și elitistă a lui Jenner, una dintre cele mai renumite case de jocuri de noroc din Londra. O temă care nu a mai fost  abordată înainte într-un roman  scris de Kleypas, dar  aici este explorată într-un mod extrem de interesant și valoros, combinată în mod expert, cu personalitatea lui St Vincent.. De asemenea, teamă constantă pentru viața lui Evie în primul rând datorită unchiilor săi va face chiar mai interesant dacă este posibil acest complot .
Concluzia O narațiune perfectă, cu doza potrivită de romantism, comedie și mister, această carte  încălzește inimile noastre . Lisa are un talent imens pentru crearea unor  personaje versatile și carismatice, aşa cum bine ştim deja, dar pentru a crea un protagonist ca St.Vincent, care să fie şi  credibil este nevoie de un talent extraordinar . Am devorat literalmente această carte de la început până la sfârșit!      
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu