duminică, 23 septembrie 2012

Femeia in negru de Susan Hill

        Nume:Femeia in negru 
  Autor:Susan Hill
       Editura:Leda
       Anul aparitiei:2009
       Nr.pagini:176
             Arthur Kipps este un avocat tanar care lucrează in  Londra și  urmeaza sa  se căsătorească curand . Totul pare roz pentru Arthur până intr-o zi cand este chemat în biroul șefului său  si insarcinat sa se ocupe  de  afacerile   clientei Alice Drablow care a decedat . Alice Drablow a trăit în satul Crythin Gifford într-o casă izolată .Aceasta este situata pe o insula  unde  se ajunge  numai prin intermediul unui drum   îngust și periculos .Pentru a complica lucrurile și mai mult, drumul  pietruit este accesibil numai pentru câteva ore în fiecare zi  atunci când mareea este retrasa . Adăugați la toate acestea  ca există mlastini pe fiecare parte a potecii  și toată zona este predispusa la ceața .   La înmormântarea dnei Drablow , Arthur vede femeia misterioasă în negru pentru prima dată. Ea este îmbrăcată în haine de modă veche negre și pare ca  suferă de o boală teribilă care o va ucide în curând si pe ea. La prima sa vizită în casa doamnei Drablow ,Arthur vede femeia ciudata din nou. Curând devine clar că există o poveste în spatele acestei femeie și că sătenii din Crythin Gifford știu despre  ea dar  refuza sa  vorbeasca. Cine este femeia în negru, ce  accident a avut loc   pe drumul  pietruit  și cine face zgomote în cameră încuiată de la  sfârșitul unuia dintre coridoare? Acestea sunt intrebarile la care  Arthur vrea să afle raspunsul , dar când va afla adevărul va fi suficient de puternic pentru a suporta  consecințele?


              ,, Femeia în negru”este o poveste captivantă, care isi tine cititorii in alerta tot timpul. Are  toate ingredientele unei  povesti cu fantome : o locație izolata , figura fantomatic a unei femei tinere, sunetul unui copil în pericol. Susan Hill a fost destul de inteligenta sa fie ambigua cu privire la data și locul exact al poveștii .Personajele sunt pline de culoare și unice. Descrierile sunt uimitoare și transporta  instantaneu cititorul înapoi în timp. Mi-au plăcut în special descrierile de peisaj, vreme și casa înfiorător  de izolata Protagonistul este fermecător ,sceptic și  realist.
 Am citit cartea și am privit apoi filmul. Filmul nu urmează în totalitate intriga cărții  și asta e păcat. Finalul filmului a fost  un final prost, spre deosebire de finalul cu adevărat oribil a romanului  în stil gothic , horror .
             Femeia în negru este una dintre cărțile mele preferate. O recomand tuturor fanilor romanelor de   groază și povestilor cu fantome. Este ideal pentru a  fi citita târziu în noapte sau în timpul unei furtuni.


                                  Se poate comanda de la Libraria online Libris.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu