joi, 27 septembrie 2012

Angelologia de Danielle Trussoni


Titlu: Angelologia
Titlu original: Angelology
Autor: Danielle Trussoni
Pagini: 716
Editura: Litera
                  

 Mama Evanglinei a fost ucisa  când ea era  doar o fetita . La varsta de  doisprezece ani, tatal ei a a lasat-o  in grija maicutelor  . Acum, Evangeline are  douăzeci si trei de ani  si misterele trecutului ei încep să iasă la suprafată. O cerere aparent inofensiva de la un om pe nume Verlaine pentru accesul în bibliotecă de neegalat a  Manastrii St Rose, aduce la lumină istoria oamenilor si a îngerilor  dar in acelasi timp o afunda  pe Evangeline în secretele din trecutul ei.
            "Angelologia " a fost o carte care a intrat in atentia mea cu aproximativ o luna   în urmă .Inca de la primele pagini am fost  captivata de legenda creată de Trussoni.Aceasta este  construita pe istoria bisericii catolice, Biblia si alte texte religioase. Intriga este complexă , completă  si uneori mi-a fost greu sa cred ca totul este fictiune. Trussoni creează o lume intreaga doar prin cuvintele ei. Detaliile sunt vii si proza ​​ei este descriptiva, astfel încât cititorul  isi poate  imagina evenimentele din roman în mod clar. Sora Evangeline este o eroina placuta. Ea este tânără, dar mai înteleapa decât anii pe care ii are. Este complet credibilă - face greseli, dar niciodată nu actionează impulsiv.
             As vrea să pot spune mai multe despre Angelologie, dar nu imi gasesc   cuvintele. Tot ce pot spune este că este un roman incredibil .Mă simt ca si cum am asteptat prea   mult timp sa  citesc  aceasta  carte.3 comentarii:

  1. Imi doresc de foarte mult timp sa citesc aceasta carte, deoarece romanele cu ingeri imi plac foarte mult, si ele, ca si fiinte supranaturale, sunt printre preferatele mele. Am inteles ca Angeologie e ca o..enciclopedie a ingerilor, ca se bazeaza pe legende si fapte ce se presupun ca ar fi fost reale. Am dreptate sau am retinut gresit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai retinut corect .La prima vedere pare o carte imensa tinand cont de numarul paginilor dar foarte rapid esti prins/a de intriga romanului. Romanul incepe cu un citat din Geneza . Modul cum dezvolta actiunea romanului pornind de la acel citat este superb. Finalul cartii este total neasteptat.

      Ștergere