vineri, 1 decembrie 2017

Dispariția din Silver Water - Haylen Beck


            An aparitie: 2017
Autor: Haylen Beck
Categoria: Literatura Universala
Editura: HERG BENET
Nr. pagini: 352


  Dispariția din Silver Water” este un titlu care se potrivește foarte bine cu cartea. 
Cartea abordează violența domestică, traficul de ființe umane, abuzul  autorităților, suferința, pierderea, partea întunecată a internetului și fragilitatea umană, spre deosebire de puterea interioară a ceva ce nu este explicat - maternitatea.
Audra este o femeie care fuge cu copiii ei dintr-o viață de abuz psihologic și dependență provocată de soțul ei. În această călătorie de eliberare găsește opusul căutărilor ei, o închisoare claustrofobă și disperată, fără șanse vizile să scape de autorități.
Tema, din păcate, este recurentă și actuală. Face parte din viața noastră de zi cu zi, chiar dacă vor fi mereu câteva voci care expun această realitate putredă și dăunătoare a societății noastre. Este meritoriu să ținem subiectul în viață.
Acestea fiind spuse, în ceea ce privește povestea ...
Complotul nu este foarte complex, iar cursul poveștii devine previzibil devreme. Atributele stau, în opinia mea, în scrisul lui Haylen, în capacitatea sa de a ține cititorul atent, în stare alertă. Analiza complexității morale a diferitelor personaje a fost  bine realizată. Cred ca aspectul cel mai memorabil din carte este corupția politiei. De asemenea, mi s-a părut interesantă și plauzibilă influența mass-media.
Ce mi-a plăcut:
Într-o primă fază, ceea ce m-a atras a fost hărnicia cu care Haylen a pictat pe Audra. Modul în care imaginația mea a prins viață și a devenit plauzibilă suferința mamei a căror copii a dispărut. Audra este în această situație pentru că a fugit de un soț abuziv. Nu este supraexploatată tema, dar  flashback-urile sale raportează evoluția relației de cuplu, nesănătoase. Frica constantă, a celor care nu îndrăznesc să facă un pas fără să tresară. Această dispoziție este transmisă într-un mod foarte coerent cititorului.
Într-o a doua fază a fost cadența cărții, o scriere atrăgătoare care ne face să rămânem captivi în poveste. Este o scriere simplă și clară, care leagă și lansează în mod coerent scenele narațiunii.
Concluzia: Această carte are tot ce-mi doresc de la thriller: un complot interesant, personaje bine definite, evenimente neprevăzute și suspans. Până la sfârșitul capitolului cinci, am fost total captivată de această poveste  și nimeni nu m-a putut opri din citit până nu am ajuns la concluzia finală, satisfăcătoare!
Să vedem ce ne rezervă autorul în cărțile viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu