duminică, 11 decembrie 2016

Leapşa - Tardis


       Bună ziua, oameni de pe Pământ și călători în spaţiu !

Serialul Doctor Who prezintă  aventurile unui Lord al Timpului care, după ce a părăsit planeta sa de origine, începe să exploreze universul în  nava sa TARDIS. Cu această navă, doctorul și însoțitorii săi pot călători în orice loc, mergând în viitor și  în trecut. TARDIS-ul este echipat cu un sistem de cameleon, care îi permite să ia aspectul care se potrivește în peisajul locului pe care îl explorează Doctorul Who, dar după ce a ajuns pe Pământ în anii '60, sistemul cameleon a încetat să funcționeze și Tardis-ul doctorului a rămas camuflată ca o cabină telefonică din anii  '60.
Dar, într-un moment de nebunie, eu am decis să “împrumut”  nava Tardis D: (Îmi pare rău, doctore!). Și, din moment ce eu sunt  pe  TARDIS, aş  putea la fel de bine să mă bucur de ea și să ies la o plimbare, nu-i asa? Asta dacă îmi pot da seama cum funcţionează ... S-ar părea că altă persoană a avut aceiaşi idee ca mine in  anul 2013,  Sue,   pentru că a lăsat instructiuni privind modul cum funcţionează TARDIS-ul.
1.   Tardis te duce în trecut:  În ce roman istoric sau clasic ai dori să călătoreşti?
Categoric  aş alege Stâlpii Pământului de Ken Follett. Îmi place povestea lui Ken Follet stabilită în secolul al XII-lea în orașul fictiv Kingsbridge. Acolo, visul și curajul mai multor bărbați vor duce la construirea primei biserici gotice din Anglia. 2.          Tardis te duce într -o epocă medievală: ce carte de fantezie  vizitezi?
 Voi  trişa puţin și eu voi spune  Seria Cântec de gheață și foc GRRMartin. Știu că e periculos, dar mi-ar plăcea să  vizitez  Eyrie, Winterfell și, desigur, Zidul. Aș dori să mă întâlnesc  cu personaje din roman, ca Tyrion, Arya sau Daenerys; și, de asemenea, pentru că  tot sunt acolo, mi-aş dori să învăţ să lupt atât cu sabia  cât și cu arcul.
3.             Tardis te duce în spațiu : ce  univers science fiction vizitezi?
Aş vizita Jocul lui Ender de Orson Scott Yard. Mi-ar  placea să fiu recrutată la Scoala de Comandă  ( Academia Spaţială), unde aş fi  antrenată să lupt alături de Ender pentru a salva omenirea de exterminare. În afară de faptul că oricine poate călători în spaţiu, au control asupra gravitației și au arme incredibil de avansate, nu-i așa?


4.  Este timpul să te  întorci acasă,  dar Tardis alunecă într - un univers paralel. În ce lume distopică ajungi?
  Delirium de Luren Olivier  este lumea distopica în care sper să ajung. Aş fi de partea Lenei și  aş încerca să dovedesc tuturor că dragostea  nu este  un delir.

5. Tardis te duce într-un univers alternativ locuit doar de copii: În ce carte pentru copii îţi doreşti să călătoreşti?


Nu  am nici o îndoială,aş alege Cronicile din Narnia de CS Lewis. Mi-ar placea să mă plimb pe tărâmul fantastic  numit Narnia;  să îi  întâlnesc pe  prinţul Caspian, Peter, Susan, Edmund și Lucy Pevensie și, mai ales,  pe  Aslan. Ar fi grozav să vorbesc cu animalele sau copacii, și aş fi înconjurată veșnic de  magie.

6,  Tardis în cele din urmă revine în universul nostru si va ateriza pe Pământ, în prezent. În ce  carte contemporană doreşti să călătoreşti?


Aş călători   în Mulranny un oraș mic din Irlanda să o întâlnesc pe Diane. Acesta este locul în care Diane  se mută după ce îşi pierde soţul şi fiica . Din imaginile pe care le-am  găsit locul este spectaculos, iar plaja este foarte cunoscută.(Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea - Martin Lugand)

7. De obicei Tardis are la bord  pe lângă doctor, un însoțitor Ce personaj literar   ai lua cu tine în această călătoriei prin timp / spațiu?          
John Watson, un companion credincios, curajos, perfect pentru a merge  în călătorie alături de mine.
…. Un personaj negativ cu care sper    să nu mă întâlnesc  în calătoriile mele  este James Moriarty   , deoarece acesta are o rețea de ucigași la dispoziţia sa.... Doctorul m-a găsit, deci este timpul să merg acasă.  Acum, că turul meu a ajuns la capăt, este timpul pentru  ……Antoaneta -Drumul vietii, Geo - Just reading my books ,   Roxi - Gânduri despre carţi , Tina & Oli -Delicatese literareMili- Literatura pe tocuri să  împrumute TARDIS –ul şi să călătorească!
Cine altcineva se  poate plimba prin timp și spațiu?  Evident că oricine  doreşte. Simțiți - vă liberi  să  răspundeţi  la TAG , și nu uitați să lăsați link - urile  aici în comentarii , pentru a  vedea  pe unde aţi călătorit!

8 comentarii:

 1. Pare interesantă provocarea asta! Mersi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Waa, ce tag drăguț, mulțumesc de nominalizare! Sinceră să fiu, nu sunt sigură dacă o să-l fac, căci sunt multe cerințe la care nu știu ce aș răspunde, dar o să-l am totuși în vedere. Ah, vreau și eu să citesc "Oamenii fericiți citesc și beau cafea". <3

  Lecturi frumoase și spor în tot ce faci! ^^

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag! Foarte sincer si eu m/am chinuit putin cu intrebarea nr 6 pentru ca nu imi venea in minte nici o carte contemporana care sa ma fi impresionat in mod deosebit. Acum, dupa ce am completat leapsa, imi vin in minte si alte carti frumoase ex Central Park.
   ...Si apoi nici eu nu fac toate Tag-urile pe care mi le pasati voi, deci e ok.

   Ștergere
  2. Da, și mie mi-a plăcut "Central Park". :D Că tot e vorba de tag-uri, te-am nominalizat și eu la unul: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/12/all-i-want-for-christmas-book-tag.html Dacă îți place, m-aș bucura să-l vad și la tine pe blog! >:D<

   Ștergere
  3. Ok. Incep sa il fac, dar cred ca e gata pe la sfarsitul saptamanii. AAA cred ca te-ai obisnuit deja ca voi incerca sa traduc intrebarile in limba romana .:D

   Ștergere
 3. Ely, desi nu-s mare fana a genului, trebuie sa ma documentez. Tardis n-a ajuns la mine, zici ca sunt o extraterestra pe pamant. :P

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana in urma cu o saptamana si eu eram un pui de extraterestru.:)))

   Ștergere