miercuri, 4 februarie 2015

Întâlnire cu Viața - Cecelia Ahern


Sinops: Lucy Silchester şi-a părăsit iubitul perfect pentru că relaţia nu mai mergea şi a demisionat fiindcă nu era de acord cu politica firmei. Acestea sunt numai două dintre poveştile pe care Lucy le-a spus prietenilor şi familiei ca să-şi mascheze eşecurile. Există însă cineva care ştie adevărul. Viaţa ei, un bărbat nefericit, cu ochii injectaţi şi îmbrăcat într-un costum şifonat, îi trimite scrisoare după scrisoare, insistând ca ea să vină la o întâlnire. În cele din urmă, Lucy acceptă invitaţia şi măştile încep să cadă...
„Eşti bolnav ?Mergi la doctor şi îţi dă antibiotice.Ai depresii ?Mergi la psihoterapeut şi iei antidepresive.Începi să încarunţeşti ?Îţi vopseşti părul. Dar când e vorba de viaţa ta ? Faci câteva alegeri greşite , ai ghinion de câteva ori…Dar trebuie  să mergi mai departe , nu ?Nimeni nu poate vedea partea ascunsa, iar dacă nu o vezi nici tu- dacă un aparat cu raze X sau o cameră de luat vederi n-o poate fotografia ca să ţi-o arate - , atunci potrivit credinţei timpurilor noastre , ea nu există. Dar eu exist. Eu sunt acea parte a ta. Radiografia sufletului tău. E ca şi cum ai avea în faţă o oglindă, iar eu sunt relecţia.Îţi arăt că te doare şi că eşti nefericită. Totul se vede pe mine. Acum înţelegi?”
Impresiile mele: Viața este atât de plină de dificultăți și provocări dificile, încât uneori, simt  că bucuria sau  fericirea sunt dificil de atins și sfârșesc prin a deveni fundalul din rutina mea. E, dessa forma, o que realmente importa – você e sua vida -, acaba se tornando algo inútil ou simplesmente não pensado. Și astfel, ceea ce conteaza cu adevarat - eu și viața mea  - se dovedește a fi ceva inutil sau pur și simplu greu de atins. Mas será que isso é o certo a se fazer? Dar este  bine  să se întâmple acest lucru ? E se você tivesse a chance de se encontrar com a sua Vida e saber como ela se sente com a forma que você a trata? Și dacă aş avea ocazia să mă întâlneasc cu viața mea și aş ști cum se simte, oare cum o voi  trata?
         Ei bine, asta a fost ceea ce s-a întâmplat cu Lucy Silchester, care a fost onorată cu o vizita de la viața ei.  Lucy  trăieşte o viață plictisitoare și mai mult într-o zi normală ,de rutină, găseşte o invitație pe ușă  de la … viața ei. Nemulțumit de atenția pe care Lucy o dă vieții ei (pentru că el este un om) decide să intervină și să o ajute să îşi schimbe …viaţa. Dar cine a spus că va fi ușor?
         După despărţirea de  prietenul ei, Lucy nu este aceeași persoană. Îşi dă  demisia si se mută într-un   un apartament mai mic. Os amigos não a reconhecem, ela virou uma pessoa fechada e que sempre vai embora antes do final da festa. Prietenii nu o mai  recunosc, a devenit o persoană retrasă , care pleacă întodeauna înainte de sfârșitul  întâlnirilor. Porém é uma garota feliz! Dar este o fată fericită! Tá, isso tudo é uma mentira, seu ex-namorado, Blake terminou com ela, ela foi mandada embora e sem dinheiro vive num apartamento pequeno e abarrotado de bagunça. Bine, asta este o minciună : fostul ei iubit, Blake, s-a  despărțit de ea, a fost concediată  și a ajuns să locuiască  într-un mic apartament. Tudo na vida de Lucy é mentira, ela contou uma pequena lorota e acabou se perdendo em meio à essas não-verdades . Totul în viața ei  este o minciună , iar ea s-a pierdut în mijlocul acestor non-adevăruri.
          Assim, sua vida se tornou miserávelAstfel, viața ei  a devenit mizerabilă. Sua rotina quase que robótica lhe dá a sensação de que tem tudo sobre controle. Rutină ei  aproape robotică îi  dă sentimentul că are totul sub control. Outra mentira. O altă minciună. Nada está sob controle, sua vida está uma bagunça e quando ela decide se encontrar com o cara que diz ser sua Vida ela percebe. Nimic nu este sub control, viata ei este o mizerie și atunci când decide să se întâlnească cu tipul care spune că este  viața ei, își dă seama. Ele é tão miserável quanto ela, cheira mal, se veste mal e tem uma aparência horrível. Este la fel de mizerabil ca ea: hainele  îi miros  rău și are un aspect oribil. É deprimente ver que sua vida não é nada do que você imagina. Este deprimant să vezi că viața ta nu este deloc ceea ce crezi...
              Cecelia Ahern a scris o carte cu o lecție frumoasă. Adevărul doare , dar este cel mai bun mod de a merge mai departe și de a face lucrurile să se intample .Cu o narațiune care curge, o poveste originală și cu personaje simpatice,de la primele pagini autorul m-a captivat cu totul.
           Lucy Silchester este un personaj discreditat de viață , blocată cu fidelitate în minciunile ei. Vida lhe traz a oportunidade de se libertar disso tudo. Viața îi aduce oportunitatea de a scăpa de ele. E ao ler o desenrolar da história, percebemos que todos nós podemos escolher a nós mesmos e ser feliz. Și pe măsură ce lecturam, am înţeles că toţi putem alege să fim fericiţi. Às vezes, temos que simplesmente esquecer-se de colocar sempre os outros em primeiro lugar e se cuidar dar uma chance a si mesmo. Uneori trebuie doar să uităm să punem mereu pe alții pe primul loc și să profităm noi înşine de  șansă. A partir daí tudo pode mudar. Cecelia ne arată că, uneori, ne pierdem pe drum și lăsăm trecutul în viață nostră. Mas que no fim, somos diretamente responsáveis pelo que nos faz feliz. Dar, în cele din urmă, suntem direct responsabili de ceea ce ne face fericiti.
Concluzia: Un roman care inspiră, motivează și ne arată calea către securitate și descoperirea identității. Este o poveste frumoasa care ne face să ne gândim la propriile noastre vieți și ceea ce facem cu ea. Por que en muchas ocasiones, ya sea por el trabajo, por los problemas, familia o amigos, dejamos a nuestra propia vida abandonada. Deoarece în multe cazuri, fie prin muncă, datorită  problemelor, familiei sau prietenilor, ne-am abandonat propria noastră viață.Lucy vivia uma vida monótona e em mais um dia normal de sua rotina ela encontrou um convite em sua porta, quando o pegou teve a surpresa de descobrir que a sua Vida queria se encontrar com ela.

„Câtă vreme sunteţi pe acest pământ, Viaţa vă stă alături.Aşa cum revărsaţi iubire, afecţiune şi atenţie asupra soţilor , soţiilor, părinţilor şi prietenilor de-o viaţă care vă înconjoară., trebuie să faceţi acelaşi lucru şi cu viaţa voastra, pentru că vă aparţine, sunteţi voi, vă sare în ajutor şi vă încurajează . chiar şi atunci când simţiţi că numai puteti face nimic.Renunţasem la viaţă pentru o vreme dar, dar ceea ce am învăţat este că, dacă se întâmplă astaşi, mai ales, când se întâmpla , viaţa nu te abandonează ."

2 comentarii:

  1. Frumos spus..e pacat ca traim intr-o lume in care aparentele conteaza, in care valorile se schimba, succesul consta in bani, slujba importanta, aspect fizic, o lume un care mintim tot mai des de dragul de a impresiona, de a disimula adevarul...si e pacat ca descoperim tot mai rar fericirea in lucruri simple...noroc ca inca se mai scriu carti cu suflet, care sa ne aminteasca ceea ce conteaza cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca ne e teama sa ne expunem ...Ne place / imi place rutina mea . Nu imi plac surpizele care o dau peste cap ...Totul este in schimbare .. doar aparetele le pastram , indifferent de evenimente.

      Ștergere