vineri, 2 ianuarie 2015

Grantchester (Serie ITV , 2014)                Grantchester este o serie de 6 episoade care a fost difuzată in această toamna pe canalul  britanic , ITV.Drama este stabilită în anul 1953. Personajul principal al  seriei  este Sidney Chambersun , un preot de treizeci de ani, responsabil de parohia Grantchester, un mic sat ,din zona Cambridge.
Sidney (James Morton) fue soldado de la Guardia Escocesa en la Segunda Guerra Mundial, bebe whiskey y cerveza, fuma, le gusta el jazz y es demasiado guapo como para ser sacerdote.            Sidney (James Morton) a fost soldat al Gărzii Scoţiene  în timpul celui  al doilea război mondial, bea whisky și bere, fumeaza, ii place jazz-ul  și  clar nu este un preot obișnuit.  Este, de asemenea, îndrăgostit de Amanda Kendall, o prietenă din copilarie, care urmează  să se căsătorească cu un alt bărbat. La trama amorosa se desarrolla poco a poco a medida que va avanzando la temporada. Povestea de dragoste progresează treptat pe tot parcusul sezonului. În ciuda atracției evidente dintre Sydney și Amanda dragostea nu va  deveni ceva real și tangibil.
              James Norton intră în pielea unui personaj bântuit de amintirile din trecut și preocupat de  bunăstarea enoriașilor săi. Deși a ales preoția , pare că viața sa este neînplinită  și doar rezolvarea crimelor împreună cu  inspectorul Geordie Keating  , îi acoperă golul pe care îl simte.
Sydney este un personaj foarte interesant. Es un joven como cualquier otro de aquella época (tan solo se diferencia de los demás en que su trabajo es dar sermones), pero se encuentra constantemente luchando consigo mismo , por tratar de hacer lo que es correcto sin conseguirlo la mayoría de las veces… El este un tânăr ca oricare altul în acel moment , dar este într-o  continuă luptă cu el însuși, încercând să facă ceea ce este drept, fără succes cele mai multe ori ... nu se teme să încalce regulile ,pentru a descoperi adevărul. Aveces parece un personaje egoísta, a veces simplemente da la impresión de estar muy perdido , pero siempre consigue ser encantador, terriblemente carismático aún con esa sotana. Uneori pare un personaj egoist,în alte împrejurări, pur şi  simplu dă impresia de a fi pierdut, dar întotdeauna reușește să fie fermecător, teribil de carismatic cu sutană.

Succesul seriei se bazează, printre altele, pe complicitatea emoționantă care se  stabileşte rapid între Sidney și Geordie. Cei doi actori au o alchimie incredibilă. Scene lor  împreună oferă unele dintre cele mai emoționante dar şi amuzante  momente ale seriei.
          Cele  două personaje principale  de sex masculin sunt mari, fiecare în felul său, dar nici personajele secundare nu sunt lăsate în urmă. Mă refer, desigur, la doamna Maguire, menajera lui  Sydney,care în ciuda  aspectului posac, ascunde o inimă mare (actriţa Tessa Peake-Jones este minunată în acest rol, şi , de asemenea, la Leonard, parohul venit să dea o mână  de ajutor lui  Sidney.
              Prin povestirile sale polițiste, seria abordează teme cum ar fi:  dragostea pasionala, homosexualitatea, eutanasia, rasismul …
 
Concluzia:Grantchester tiene ritmo , sentido del humor , una buena banda sonora , grandes personajes , mucha acción ... ¡Nunca te aburres porque no tienes ni un minuto para ello! Grantchester are ritm, simțul umorului, o coloană sonoră bună, personaje minunate, acțiune ... nu te plictisesti nici un minut! M-am bucurat să aflu că va avea un al doilea sezon, pentru că eu sunt dispusă să știu mai multe despre Sydney, Geordie, doamna Mcguire sau Leonard. Personajes geniales e inolvidables … ¡Quizás me haga incluso con el libro! What the Dickens!? Personaje  mari și de neuitat ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu