vineri, 1 august 2014

VERA (serial ITV )

             Așa cum poate aţi observat  ,  îmi plac  detectivii din serialele  TV. I like 'em a whole bunch.Imi plac  toţi. But occasionally, I find one I simply cannot learn to love. Dar, din când în când, mi se întâmplă să întâlnesc câte unul de care  pur și simplu mă îndrăgostesc  . And that is entirely the case with ITV's Vera.Acest lucru s-a întâmplat si cu Vera Stanhope , de la ITV.
               Vera Stanhope este o invenție a scriitorei Ann Cleeves, care i-a dedicat  o serie de romane. Pe baza acestor cărţi s-a născut  serialul de televiziune "Vera".Patru  sezoane au fost difuzate in Marea Britanie, al cinci lea este anunțat să apară în anul  2015. O realizare uimitoare pentru un personaj principal care nu se caracterizează nici  prin amabilitate   și nu este nici plăcut la prima vedere.
             DCI DCI Vera Stanhope appears to have no discernible policing skills at all: she can't run after suspects because, excellent though Brenda Blethyn obviously is, Vera doesn't dress for speed. Vera Stanhope (Brenda Blethyt ) este un detectiv excentric care lucrează  la poliţia din Northumberland, în nord-estul Angliei, la granița cu Scoția. Ea este o doamnă de aproximativ şaizeci de ani ,  complet obsedată  de munca ei . Inspectorul  Vera Stanhope este un personaj plin de culoare și cu un aspect fizic neobișnuit, care efectuează investigații cu inteligență și tenacitate. Os seus subordinados são quase todos homens e a maioria é bem jovem.Locuiește singură într-o casă departe de locul de muncă,  şi ca toţi oamenii  are problemele ei. Seu pai, que a criou sozinho solteira, após a morte da mãe dela, teve uma outra filha que ela não conhece e tem medo de contatá-la. Tatăl său, care a crescut-o singur după moartea mamei sale , a avut o altă fiică despre care ea nu a știut  și pe  care se teme , în prezent , să o  contacteze. Esse é o seu atual conflito. Acesta este conflictul ei interior  care o macină .
            Subordonații săi  sunt aproape toți foarte tineri. Vera forma a parceria de trabalho com um deles, o Sargento Joe Ashworth ( David Leon ), casado, com 3 filhos, que ela o arrasta a qualquer hora. Vera va forma un parteneriat de lucru cu unul dintre ei, sergentul Joe Ashworth (David Leon), căsătorit ,cu trei copii, pe care ea îl cheamă la apel,  oricând. Inclusive nas madrugadas para segui-la na investigação. Chiar și la primele ore ale dimineții să urmeze investigaţia  ei. Os dois se dão bem, mas a mulher dele não gosta nada dessas chamadas à noite. Cei doi se inteleg bine, dar soției lui nu-i plac aceste apeluri pe timp de noapte.
            Crimele rezolvate de echipă sunt complicate, iar anchetatorii explorează  psihologia posibililor  autori , caută motive. În general, noi telespectatorii nu știm ce se întâmplă în capul  Verei  și este foarte interesant, pentru că nu bănuim nici cine e   criminalul.
              Pe scurt , un serial superb cu personaje bine conturate , dialoguri excelente şi actori care joacă  minunat.

 

2 comentarii:

  1. Tare...un alt serial ITV pe lista mea..Imi plac serialele astea british. Tot pe siteul tau am vazut si recenzia la WPC ---si a fost uimitor serialul...eram cu ochii pe ecran..:):)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi plac foarte mult aceste seriale. Oricum VERA este muuuuult mai tare decat Gina.Sa vezi ce replici ironice are Vera :))

      Ștergere