luni, 14 aprilie 2014

The Escape Artist - miniserie BBC 2013


 
           De ce avocaţii apără  şi persoanele  vinovate? ¿Por qué poner en juego su imagen por representar a alguien que él mismo sabe que ha cometido el crimen del que se le acusa? “Todos tenemos derecho a una defensa” , es el aforismo de estos casos. De ce  îşi pun în pericol imaginea pentru a reprezenta pe cineva  despre care știu că a comis infracțiunea de care este acuzat? Replica pe care  aş primi-o ar fi că  "Orice persoană are dreptul la apărare," este aforismul din  aceste cazuri. “Todo el mundo es inocente (o no culpable) hasta que se demuestra lo contrario”, es el otro mantra. "Toată lumea este nevinovată (sau  vinovată), până la proba contrarie", este un alt aforism. También hay que pensar que un gran sector de abogados vive de lograr que alguien sea condenado o salga absuelto.
           Inainte de a continua să vorbesc despre un subiect despre  care nu am nici o idee, observați că cele de mai sus au de a face cu seria din  acest post. Y es que The Escape Artist plantea un dilema interesante a la vez que peligroso : la del asesino que queda libre gracias a su abogado aunque sea culpable. Și aceasta este Escape Artist care ne prezintă  o dilemă interesantă: criminalul care este eliberat prin intermediul avocatului său, este chiar vinovat. Dejándole las manos libres para que pueda volver a cometer un crimen. Lăsat liber pentru a putea comite din nou o infracțiune. Y todo en nombre de la ley. Toate în numele legii. El argumento tiene reminiscencias de un asunto muy reciente en España que involucra a tribunales internacionales.
           The Escape Artist es una miniserie de tres capítulos emitida por la BBC que cuenta la trágica historia de Will Burton ( David Tennant ), un abogado que no ha perdido ningún caso a pesar de que le ha tocado defender a la escoria más selecta de Reino Unido . Escape Artist este o miniserie de trei episoade  difuzate de BBC, care spune povestea tragică a lui  Will Burton ( David Tennant ), un avocat care nu a pierdut nici un caz. Su habilidad y su buena fama provocan que le coloquen el sobrenombre de 'The Escape Artist', en una referencia explícita al mago Houdini por sus números de escapismo. Talentul său și reputației sa i-au adus porecla de "Escape Artist", într-o referire explicită la magicianul Houdini si  numerele lui de evadare. Su filosofía radica en que hay que defender a todo el que lo necesita, y en su despacho nunca se dice que no a nadie. Filozofia lui este că trebuie să îi  apere pe toți cei care au nevoie de el.  Toate convingerile lui  intra însa în  colaps, atunci când soția îi  este ucisă și  vede cum toate aceste proceduri judiciare în care a avut întotdeauna încredere eşueaza. Ahora sólo le queda hacer justicia… Nu îi rămâne decât să îşi facă singur  dreptate ...
 
            Distributia este perfectă. Soția lui Burton, interpretată de Ashley Jensen joaca perfect rolul femeii îndrăgostite de sotul ei, Sophie Okonedo , care interpretează un alt avocat, antagonistul principal "nu e rea" iar  Toby Kebbell , care îl interpretează pe Liam Foyle este înfiorător. Dar premiul merge la David Tennant , care este doar perfect în rolul lui Will Burton. Recunosc că în primul rând pentru el am privit această serie și până acum nu m-a dezamagit  David Tennant este perfect în rolul său în calitate de avocat și tatăl .Nu are o voce plină , nu este frumos, și este oarecum ciudat. Tampoco resulta carismático a simple vista, ni parece un ligón. Pero tiene algo. Nici nu este carismatic la prima vedere. Dar are ceva. Ese rasgo invisible que le hace ser tan atractivo para el espectador . O trasătura invizibilă care-l face atât de atractiv pentru privitor.Atrapa como nadie (algo que comparte con Benedict Cumberbatch).
         Pe scurt, un suspans frumos şi un David Tennant orbitor  . O serie mare care timp de  trei ore m-a ţinut cu ochii lipiţi de  ecran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu